Vaardigheden & ander gedrag

As it is in Heaven - de dirigent in jezelf

Invloed en leiderschap

Werkwijze
Onderstaande eendaagse training betreft een kant en klare maatwerk training van de Baak.

Inhoud
In een ervaringsgerichte vorm maken deelnemers kennis met de metafoor van het dirigeren als inspirerende en co-creërende vorm van zelfpresentatie. Accent ligt daarbij op het persoonlijk leiderschap van de persoon in kwestie; hoe ontwikkel je vanuit het dirigeren de persoonlijke kernkwaliteiten en (on)bewuste gedragspatronen.

De deelnemer wordt niet alleen gecoached op wat hij/zij zegt, maar vooral op wat hij/zij ons laat zien en voelen. Ten eerste: wat kan ik laten zien, wat zijn mijn natuurlijke talenten en hoe bewust ben ik mij van de kracht daarin; welke kleur geeft mij mogelijkheden, op welke manier leg ik de verbinding met mijn omgeving.

En ten tweede, hoe kan ik mij verbinden met de kleuren van de anderen, zodat er vanuit mijn inspiratie iets gaat bewegen waarvan ook ik de uitkomst niet precies weet. Dat avontuur is spannender, maar ook veel krachtiger en geworteld in echtheid. Het is geen kunstje meer. Deze innerlijke motivatie is de enige weg om mensen in beweging te krijgen. Dan ga je iets creëren in plaats van instrueren en reageren.

Een voor één zullen een aantal deelnemers gecoached worden en elkaar coachen in het dirigeren van de groep. Focus is de existentiele zienswijze: wie ben ik, en hoe laat ik dat zien?

Je merkt in deze workshop dat muziek hiervoor een wonderlijk hulpmiddel is. Het geheel is zodanig van opzet dat je geen enkele muzikale ervaring nodig hebt om mee te kunnen doen, en toch zie je bij iedereen heel snel een eigen stijl terug in dirigeren en communiceren.

Het gaat over (persoonlijk) leiderschap, maar ook over oprecht samenwerken.

Resultaten
Na deze workshop hebben deelnemers inzicht in eigen patronen en invloedstijl, een koppeling naar de werksituatie gemaakt en ervaren wat een nieuwe/ authentieke stijl kan brengen.

Over de trainer

Ronald Becker 

Ronald Becker is oorspronkelijk opgeleid als dirigent, is bekend geworden als zanger/artistiek leider van de a capella groep Intermezzo, is dirigent-muzikaal coach van o.a. vocal group Bant en werkte enige jaren als coach/trainer en organisatieadviseur via Kern Konsult Organisatieontwikkeling. Momenteel werkt hij vanuit zijn eigen bureau Perstretto en is als studiebegeleider verbonden aan het Europees Instituut.

Zijn missie is het in beweging brengen van mensen door o.a. het musiceren in figuurlijke zin terug te brengen  in organisaties. 

Neem voor meer informatie of advies vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs tel. 0343 55 63 69 of mail ons met je vraag: advies@debaak.nl.

  Omschrijving Profiel Duur Investering