Vaardigheden & ander gedrag

Lastige gesprekken

Werkwijze
Onderstaande eendaagse training betreft een kant en klare maatwerk training van de Baak. Voor meer informatie over 'kant en klare maatwerk training': klik hier.

Inhoud
Iedereen ziet wel eens op tegen een bepaald gesprek. Omdat het een collega is, die zogezegd in jouw ‘allergie’ zit. Of het is een gesprek waarin jij een lastige boodschap hebt te vertellen, en je vreest de reactie. Het kan ook zijn dat jij de beste bedoeling hebt met iemand, maar je krijgt toch geen goed contact in het gesprek. Je hebt het gevoel dat je iets niet goed aanpakt. Maar wat doe je ‘verkeerd’? Je wilt meer inzicht in je eigen mogelijkheden om zo’n gesprek positief te beïnvloeden. In deze training gaan jullie oefenen met diverse lastige gesprekken vanuit jullie eigen praktijk.

Resultaten

  • Analyseren wat er in lastige gesprekken speelt, en oefenen van verschillende aanpakken.
  • Inzicht krijgen in je eigen valkuilen, en de wisselwerking tussen jou en de ander.
  • Meer vertrouwen krijgen in de aanpak van het gesprek.
  • Meer zicht hebben op jouw eigen aandeel in het verloop van het gesprek. En dus meer invloed!
  • Lastige gesprekken treed je voortaan met vertrouwen tegemoet.

Doelgroep
Leidinggevenden, projectmanagers, professionals. Iedereen die vanuit zijn of haar rol professioneel gesprekken voert, en zijn persoonlijke effectiviteit daarin wil vergroten.

Over de trainer

Anja de Boer Anja de Boer werkt sinds 1999 bij de Baak. Wat zij de deelnemers biedt, is een deskundige en ondersteunende blik op hun leervragen. Als psycholoog kijkt ze vooral naar patronen in gedrag en waar dat door wordt beïnvloed.
Ze begeleidt de leiders en professionals in haar cursussen bij het verkrijgen van meer inzicht in hun gedragsstijlen, de effectiviteit daarvan, de blokkades en dilemma’s die ze ervaren. Ze streeft ernaar samen een veilige plek te creëren, waarin openlijk gedeeld kan worden, geëxperimenteerd, gemodderd, gelachen, gereflecteerd en van elkaar geleerd. Een speelse sfeer waarin diepgang ontstaat, is wat haar betreft het ideale uitgangspunt om te leren.  

Tarief
De standaardprijs voor deze training van twee dagdelen is € 2.500,-- per groep van maximaal 3 - 5 deelnemers onder deskundige leiding van 1 trainer (onder voorbehoud van wijzigingen). Bij een hoger aantal deelnemers zetten we meerdere trainers in.
Inclusief: (telefonisch) intakegesprek van maximaal 1 uur tussen de opdrachtgever en de trainer, om maatwerk te kunnen leveren. Voorbereiding en uitvoering door 1 trainer, reiskosten van de trainer in NL, materiaal, begeleiding en ondersteuning door de Baak.
Exclusief: 21% BTW en arrangementskosten.
Bij een kleinere of grotere groep, of als je een aangepaste tijdsinvestering wenst, nemen we graag contact met je op over de mogelijkheden.

Neem vrijblijvend contact op over de mogelijkheden met onze adviesdesk via advies@debaak.nl of 0343-556369.

  Omschrijving Profiel Duur Investering