Vaardigheden & ander gedrag

Paard als spiegel

Werkwijze
Onderstaande eendaagse training betreft een kant en klare maatwerk training van de Baak.

Inhoud
Hoe zorg ik ervoor dat anderen mij volgen? Hoe zorg ik ervoor dat ik gehoord word?
In deze training ervaar je aan den lijve hoe je je van nature gedraagt en welke oplossingstrategie je bij voorkeur hanteert. Je wordt je bewust van je eigen stijl van communiceren en omgaan met anderen. In aansluiting op je bestaande kwaliteiten, leer je je voorkeursstijl te verbreden en zodoende interacties effectiever te sturen. Juist door de paarden worden onzichtbare zaken zichtbaar doordat zij relaties verhelderen en feedback geven op je gedrag, communicatie en rol in het team. De sleutel zit in het verbinden met jezelf en de ander: maak contact, kom in actie!

Resultaten

  • Bewustzijn van je eigen stijl van communiceren en omgaan met anderen.
  • Inzicht in hoe je je van nature gedraagt en welke oplossingstrategie je bij voorkeur hanteert.
  • In aansluiting op je bestaande kwaliteiten, leer je je voorkeursstijl te verbreden en zodoende interacties effectiever te sturen.

Doelgroep
Geschikte training voor teams en leidinggevenden die vanuit de eigen authenticiteit de stijl van leiding geven en beïnvloeding willen verbeteren.

Over de trainers

 

Marjolijn de Graaf  Marjolijn de Graaf (1971) heeft door haar Psychologie studie en 12 jaar ervaring in consultancy een unieke balans gevonden in hart en hoofd. In haar werk als groepscoach past zij dit toe door aan de inhoud altijd een gedragscomponent te koppelen, door zowel resultaatgericht te werk te gaan alsmede aansluiting te maken bij menselijke behoeften / belangen. Marjolijns werk behelst groepsinterventies die het individuele en collectieve verandervermogen vergroten door een doordachte combinatie van transactie én transformatie bij groepen teweeg te brengen in het speelveld van interactie en invloed. Haar stijl van faciliteren en coachen is open, direct en met oog voor realiteit om haalbare potenties en mogelijkheden opvolging te geven.
Edwin de Graaf  Edwin de Graaf (1970) combineert zijn kennis van en ervaring in psychotherapie, Aikido en paardencoaching in het werken met zakelijke groepen. Vanuit zijn achtergrond als Muziektherapeut in Justitie en Psychiatrie ligt zijn kracht in de non-verbale communicatie. Door het inzetten van een medium als het paard of de Japanse krijgskunst Aikido, maakt Edwin onzichtbare zaken zichtbaar èn voelbaar. De betekenis van deze ervaring is het begin van de verandering in de deelnemer, de groep of de organisatie. Zijn stijl van coachen kenmerkt zich door rust, veiligheid, en scherpe analyses.

Neem voor meer informatie of advies vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs tel. 0343 55 63 69 of mail ons met je vraag: advies@debaak.nl.

  Omschrijving Profiel Duur Investering