Manfred van Doorn

                                                                      

Hij is een internationaal actief leiderschapstrainer en geeft opleidingen voor bestuurders in Engeland, Ierland, België, Duitsland, Polen, Canada, Nederland en de Verenigde Staten, maar ook voor topambtenaren van China, Zuid-Afrika en Kazachstan. Hij werkt geregeld in grote Management Development opleidingsprogramma's van multinationals, zoals TNT, SHV, Atradius, Deloitte, Heineken, Unilever, IBM, KPN, Ahold, Clondalkin, Océ, Metro Group.

In Nederland was Manfred ruim 10 jaar hoofddocent in het Kandidatenprogramma van de Algemene Bestuursdienst van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. In dit programma staat het door hem ontworpen Double Healix model met de fasen, niveaus van leiderschap en paradoxen centraal. Ook geeft hij regelmatig les aan leiders van andere ministeries en overheidsorganen.

Manfred is van oorsprong psycholoog-psychotherapeut en gebruikt zijn jarenlange ervaring, mensenkennis en humor om leiders in het centrum van hun kracht en talenten te laten komen. Hij staat bekend om zijn voorliefde voor en grote kennis van films, die hij veelvuldig gebruikt ter ondersteuning van leiderschapsontwikkeling. Het door hem ontwikkelde Double Healix model is zeer goed aan te wenden bij het ontwerpen van MD-programma's, in het bijzonder door de narratieve structuur van het model, de levendige voorbeelden uit films en documentaires en de aandacht voor paradoxen, meervoudig leiderschap en diversiteit. Manfred wijdt zijn leven aan de integratie van innerlijk en uiterlijk leiderschap en het op gang helpen komen van een Ecologie van Betekenis. Dit heeft hij beschreven in een van zijn laatste boeken: 'This is the And’. Bedoeld voor mensen die een wave-maker willen zijn.

Andere boeken van zijn hand zijn: Zin in Opvoeden, Behoeften, deugden, duurzaamheid; Het Wiel Opnieuw Uitvinden, Cycli en Niveaus van Leiderschap; Leiderschap - een reis in beeld; Flitsen van het sublieme; Levensthema's en het boek Karma als kans. De activiteiten van Manfred van Doorn zijn ondergebracht in zijn bedrijf
Double Healix.

Manfred van Doorn spreekt op woensdagavond 8 januari 2014 in theater Maitland over 'Invloed - Leiderschap & Ondernemerschap in veranderende tijden'. Je kunt je nog aanmelden, een kaartje kost € 75,-- per persoon, via deze link.


  Omschrijving Profiel Duur Investering