Zo krijg je mensen mee...

 Door Cornalien Stolker, trainer bij Leiderschap Reflectie en Ontwikkeling

De onderstroom managen tijdens verandering
Onderstroom

Tijdens een veranderingsproces is de praktische kant meestal wel duidelijk, maar vaak zijn er moeilijk aanwijsbare zaken die tegenwerken waardoor je mensen niet mee krijgt. Een behulpzaam perspectief is dan jezelf als facilitator van de verandering te zien, in plaats van de leider. Hoe faciliteer je mensen om mee te gaan in de verandering? Hoe manage je de onderstroom, de dingen die spelen bij de medewerkers?

De ware vraag die je eerst moet beantwoorden is: hoe krijg je jezelf mee in de verandering? Waar zit jouw weerstand en wat vertelt je dat? Kun je het moeilijk vinden én ervoor gaan? De beweging van of/of naar en/en maken? Jouw houding beïnvloedt namelijk het proces.

Daarna is het de kunst om te verdragen dat de psychologische transitie een andere is dan de feitelijke. En dat juist ‘het gedoe’ je informatie geeft over wat het van mensen vraagt om mee te gaan in de verandering. Het is de taak van jou als leider om daadwerkelijk te luisteren naar wat medewerkers communiceren. Om te verdragen dat er onrust is en onder ogen te zien wat er speelt, zowel in als buiten jezelf.

Geïnteresseerd in Leiderschap Reflectie en Ontwikkeling? Klik hier

>> Volgende


  Omschrijving Profiel Duur Investering