Zo krijg je mensen mee...

 Door Edith Bergamin, trainer bij Effectieve Persoonlijke Communicatie

Soft Skills verhogen de optimale inzet van medewerkers aanzienlijk. Waarom?

Bedrijfsresultaten staan onder druk, bedrijven willen overleven. Juist nu vraagt dit om optimale inzet van medewerkers. Maar hoe krijg je dat voor elkaar?
Met aandacht. Echte, mensgerichte aandacht!

Aandacht is één van onze eerste levensbehoeften. Een effectieve, duurzame investering in anderen en jezelf. En het verdient zich terug: in relaties en bedrijfsresultaten.

Hoe creëer je aandacht voor de ander? Door zelfreflectie! Wat doe jij in contact met anderen? Waar loop je telkens weer tegen aan? Wat zijn je patronen? Er is namelijk altijd een goede reden om te doen wat je doet. Maar is het nog steeds effectief?

In communicatie draait het om contact, om de bereidheid echt te luisteren, om het delen van observaties en het leggen van ‘puzzels’. Vaak komt er - als vanzelf - een transformatieproces op gang. Een veranderingsproces van binnenuit, dat ‘moeiteloosheid’ tot gevolg heeft. Het laat zich het best omschrijven als krachtige rust. Zodat als je communiceert het niet meer dan logisch – en natuurlijk - is, dat mensen met je mee willen en zich aan jou (en je plan) willen verbinden.

Dit is voor mij een 'sprekend' voorbeeld van echte mensgerichte aandacht.Ga nu nog aan de slag en maak direct stappen en lees verder over de training Effectieve Persoonlijke Communicatie.
De gemiddelde waardering voor deze training is een 8,1 (deelnemers 2013-2014)


  Omschrijving Profiel Duur Investering