Veroordeeld tot de fiets

 

Dat manlief een leuke nieuwe baan heeft waar hij elke ochtend met veel zin naar toe gaat, stemt mij uiteraard heel gelukkig. Dat dit als gevolg heeft dat ik de auto zo goed als kwijt ben, iets minder.

Met een nodige dosis zelfmedelijden probeer ik argumenten te zoeken waarom ik toch ook echt eigenlijk wel met de auto naar werk moet. Het weer is altijd een goede; in gedachten zie ik mezelf al helse herfstregens trotseren of glibberen over besneeuwde fietspaden. Maar één blik op de stralende blauwe lucht en het zonnetje dat lekker schijnt deze morgen, doet die beelden weer langzaam verdwijnen.

Uhh, het excuus van kinderen dan, die doet het ook altijd goed. Maar mokkend besef ik me gelijk dat mijn “ja-maar-ik-heb-toch-een-kind-en-dat-is-makkelijker-met-de auto- argument” ook niet bepaald van toepassing meer is. Met het Baak-fietsplan heb ik immers een mooie, hippe en comfortabele nieuwe mamafiets aangeschaft en met mijn überhandige drager kan ook de buggy gewoon mee. Daarbij begint zoonlief al te stralen als ik hem voorin het kinderzitje til. Die vlieger gaat dus ook mooi niet op.

*zucht*

Ik kan eigenlijk niets anders meer bedenken… no more excuses. Veroordeeld tot de fiets.

Dus blaas ik het stof van mijn sleutel en kijk met een beteuterd gezicht toe hoe manlief vrolijk zwaaiend en toeterend met de auto wegrijdt. Lucky basterd. Maar al na een paar minuten fietsen merk ik dat zoonlief schaterlachend voorop zit, omdat ik luid “I can see clearly now” aan het zingen ben. Blijkbaar doen het lekkere weer, de beweging en het beetje extra quality time met de kleine man me goed. Mmm… misschien dat fietsen toch niet zo’n straf is ik gedacht had.

Goede bijkomstigheid is natuurlijk ook dat fietsen, je raadt het al, veel beter is voor het milieu. Ook niet bepaald onbelangrijk dus. Hé! Zo pas ik trouwens ook weer prima in de “Rij2op5 campagne”. Op werk google ik gelijk even:

“Minimaal twee keer per week met de fiets, dan rijd je 2op5! Zo bespaar je per jaar zo’n 200 kilogram CO2 uitstoot wanneer je 2 x in de week een afstand van 7,5 kilometer met de fiets aflegt”.

Goed… ik ontkom er dus gewoon niet meer aan, fietsen naar werk. Eens zien hoe lang ik het vol ga houden 

Wil jij meer weten over de “Rij2op5 campagne”? Kijk dan even op www.rij2op5.nl. Of wil je meer weten over het fietsplan dat we bij de Baak hebben? Die info is terug te vinden op L2L.

Tot de volgende keer!

Priscilla van Soestbergen
Namens de Duurzame Baak

“The earth is what we all have in common”

Eduurzaam@debaak.nl
Duurzame Baak bestaat uit: Alex v'tH, Annelies, Brigitte, Elke, Jolanda vV, Jolanda vdB, Josja, Nanna, Petra, Roos en Priscilla.
  Omschrijving Profiel Duur Investering