Retourtje Ushuaia

Weer in de file, natgerend op de fiets, of op een dag als vandaag met blauwe vingers van het ijskrabben de weg over glibberen naar werk… Laten we eerlijk zijn, soms is het gewoon fijn om een dagje vanuit huis te werken. Lekker in je kloffie met een grote pot thee achter de laptop en knallen maar.

Dat er veel voordelen zitten aan Het Nieuwe Werken, is inmiddels wel bekend.

Er wordt geen kostbare tijd verspild aan het op en neer reizen, ’s middags even gauw naar de supermarkt is geen probleem en aan het eind van de dag ben je verbaasd over hoeveel meer je gedaan hebt gekregen door niet een halve dag met je collega’s je weekend door te nemen of te speculeren over wie dit jaar de mol is J

Maar wat ook echt een heel groot pluspunt is, is de invloed op het milieu. Minder in de auto, betekent immers minder CO2 uitstoot en dat is natuurlijk helemaal goed. Volgens onderzoeksbureau Ecofys, dat in opdracht van het WNF werd uitgevoerd, kan HNW de uitstoot van CO2 in Nederland met wel 1,4 tot 1,7 megaton terugdringen… wow!

Leuk om te weten is dan ook, dat wij als Baakers hier ook ons aandeel in hebben. Zo hebben een aantal collega’s van de afdeling Programma Organisatie afgelopen jaar bijgehouden hoeveel kilometers zij niet hebben gereden door HNW. Dit kwam neer op 30.196 kilometer en een besparing van wel 7005 kilo CO2 uitstoot (=637 bomen!) Die kilometers staan weer gelijk aan hemelsbreed een retourtje Driebergen-Ushuaia (Argentinië), het meest zuidelijke stad ter wereld.

Nou, daar word je toch gewoon blij van?! Bedenk je dus bij de volgende keer thuiswerken maar “Vamos a Ushuaia!”

Priscilla van Soestbergen
Namens de Duurzame Baak
  Omschrijving Profiel Duur Investering