Green Momma

Met de komst van een kleine verandert er veel, dat mag duidelijk zijn.

De tijd van “ik-doe-lekker-waar-ik-zelf-zin-in-heb” is voorbij, het huis ligt bezaaid met hydrofiele luiers en de laatste keer dat ik een volledige slaapcyclus heb doorlopen, kan ik me niet meer heugen. Gelukkig, hoe cliché het ook mag klinken, het is het waard.

Maar laatst bij de aanblik van wéér een overvolle luieremmer, bedacht ik me dat ik opnieuw moet nadenken over hoe ik duurzaamheid een plekje ga geven in mijn nieuwe hectische leven. Want hoe ik het ook wend of keer… things have changed. En het gaat er een toch echt een stukje minder duurzaam aan toe in huize van Soestbergen.

Dus, tijd voor bezinning.

Katoenen luiers… tja… dat gaat ‘em gewoon echt niet worden, al verzekert oma nog zo dat al dat wassen wel went (“Kind, in mijn tijd wisten we niet beter”).

Ik zie mezelf ook niet bepakt met luiertas, wipstoel en baby op de fiets naar de oppas. Dus stap ik ’s ochtends weer vrolijk de auto in en kan ik mijn fietssleutel al weken niet meer vinden.

En dan het constante geluid van een draaiende wasmachine en droger op de achtergrond en in mijn gedachten een juichende Eneco die straks onze eindejaar nota opmaakt.

*zucht*

Maar gelukkig kan je ook als moeder goed groen blijven doen en niet minder belangrijk, een centje besparen. Zo kwam ik het nieuwe online magazine MamaGreen tegen; vrolijk, hip en heel handig voor het opdoen van leuke groene ideeën. Het staat vol tips&tricks voor groen schoonmaken, shoppen, eten, speelgoed en doe-het-zelven. Zeker de moeite waard om eens door te lezen. Dus neem eens een kijkje op www.mamagreen.nu

Yep…this momma is going green (again)!

Priscilla van Soestbergen
Namens de Duurzame Baak

The earth is what we all have in common
  Omschrijving Profiel Duur Investering