Zomerweek 2013

de Baak - Horison
22-25 jul 2013

Een bijzondere vakantieweek voor gezinnen met een autistisch kind  

Voor de 7e keer op rij doen dertig gezinnen met een autistisch kind mee aan de Zomerweek van 22 t/m 25 juli bij de Baak Seaside in Noordwijk. In de afgelopen zes jaar hebben al ruim 180 gezinnen kunnen profiteren van deze bijzondere week.
Tijdens de Zomerweek staat het Contactgericht Spelen en Leren centraal en kunnen zowel de autistische kinderen als de broertjes, zusjes en ouders genieten van een zorgeloze week. Naast workshops, is er een breed aanbod van activiteiten begeleid door professionele therapeuten en vrijwilligers van de Baak. Creativiteit, beweging en ontspanning staan hierin centraal.
De Baak organiseert deze week in samenwerking met Stichting Horison.

Het gezin centraal
Tijdens de Zomerweek ontvangt iedereen aandacht, zowel de autistische kinderen, broertjes en zusjes als de ouders. Terwijl de kinderen activiteiten volgen of spelen in speciaal ingerichte speelruimtes met professionele Spelers van Horison, kunnen de ouders ontspannen en verhalen met elkaar delen. Een week lang draait het niet alleen om het speciale kind, maar ook om de rest van het gezin en de verbinding onderling.

Over Stichting Horison
Stichting Horison ondersteunt ouders, zodat zij hun kind op een liefdevolle en effectieve manier kunnen ondersteunen. Horison is het kenniscentrum voor Contactgericht Spelen en Leren . Een methode waarbij de ouder leert om hun kind meer houvast te kunnen geven, waardoor hij of zij meer open en leerbaar wordt. Niet door alleen maar structuur aan te bieden, maar vooral door je houding en je liefde in te zetten als gereedschap in het contact met je kind. Horison biedt cursussen, begeleiding en activiteiten voor ouders en begeleiders, om je te leren hoe je op deze bijzondere en inspirerende manier met je kind met autisme kunt omgaan en hem of haar kunt helpen te ontwikkelen.
Voor meer informatie: www.horison.nl

De Zomerweek wordt mede mogelijk gemaakt voor onze goede relaties:


 


  Omschrijving Profiel Duur Investering