Webinar: Duurzame inzetbaarheid

Talent en ervaring als unieke bijdrage
4 dec 2013
Verslag

“Een uur lang online in gesprek met 60 mensen in Nederland over Duurzame Inzetbaarheid”

Woensdagavond 4 december 2013 hebben wij vanuit de Baak onze eerste webinar gehouden met als thema ‘Duurzame Inzetbaarheid’.
Jacqueline Bakker was degene die de webinar leidde op dit thema.
In alle ‘stilte’ in een geanimeerd gesprek met 60 man, zittend in een afgesloten ruimte in Blauwgedicht, een ruimte van de Baak in Driebergen. Samen met Ghita Hulster die de technische kant en de deelnemers in de gaten hield.

Het webinar over Duurzame Inzetbaarheid werd via een duidelijk stappenplan behandeld. Definitie, een filmpje, de duale verantwoordelijkheid bij Duurzame Inzetbaarheid van de medewerker en de leidinggevende, public en profit organisaties hebben er mee te maken, het onderzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, en de toekomst.

Degene die de webinar leidt is de enige die te zien en te horen is. Vandaar de ‘stilte’. De 60 deelnemers zitten thuis op de bank met hun laptop op schoot, op hun werk of bij vrienden. Een webinar is laagdrempelig; je kunt op eigen moment in – of uitloggen. Reacties kunnen getypt worden in het chat - vlak.
Jacqueline reageerde op de chats en bracht de thema’s en vragen terug in de inhoudelijke flow van dat moment.
De gemaakte powerpoint neemt ¾ van het scherm in beslag en is leidend voor het gesprek. Met een duidelijk stappenplan werden de deelnemers door de inhoud geloodst.

Aanvankelijk werd er verwacht dat er vreemde stiltes zouden vallen. Omdat de teksten getypt werden en gelezen moesten worden. Dit viel mee, want tijdens het verhaal konden de vragen gekoppeld worden aan de inhoud van dat moment. Het is eerder een handigheid om de vragen en opmerkingen direct te koppelen.
Het viel ook op dat de 60 deelnemers echt ‘aanwezig’ waren door hun chats. Deze verbinding ontstond ook met mensen die ik persoonlijk niet kende doordat wij samen in hetzelfde verhaal inhoud aan het uitwisselen waren.
De winst van de webinar is via één thema mensen verbinden die allen op verschillende manieren bezig zijn met het onderwerp en hun kennis willen delen. Het netwerk breidt zich uit en wij kunnen duurzaam op dit thema samenwerken.
De trein is gestart en genereert zijn eigen energie om er langdurig een flinke vaart in te houden.

Het was fantastisch om te doen en geeft veel mogelijkheden voor de toekomst.

Bekijk de opname van de webinar Duurzame Inzetbaarheid.

 

-------------------------------------


Webinar: Duurzame Inzetbaarheid – talent en ervaring als unieke bijdrage
Wanneer: Woensdag 4 december 20.00 – 21.00 uur
door Jacqueline Bakker – de Baak

 

Duurzame inzetbaarheid is een organisatievorm die zorgt voor duurzame inzet van mensen die werken vanuit hun talenten en ervaring gekoppeld aan de doelen van de organisatie. Ieder werkt vanuit zijn talent en ervaring en levert zo de beste bijdrage aan zijn organisatie en bedrijf. HR heeft in het duurzaam inzetten van talenten een sleutelrol. Zij zorgt voor een optimale match met het doel van de organisatie. De medewerkers zelf zijn in staat om hun eigen talent ten dienste van de organisatie in te zetten en blijvend te onderzoeken op ontwikkeling.
Deze vorm van organiseren vraagt een grote mate van goede communicatie onderling. Duurzame inzetbaarheid gaat dwars door de generaties heen en wordt in profit en public organisaties ingezet.
Medewerkers die duurzaam ingezet worden, werken vanuit hun kracht en positieve energie, zijn vitaal, gelukkig en voelen zich gezien. Zij ervaren hun unieke bijdrage aan het doel van de organisatie en de uitdaging voor de toekomst. De organisatie heeft hierdoor een grotere omzet en een betere dienstverlening.

Het webinar
Tijdens het webinar heb je via een chatfunctie de mogelijkheid om vragen te stellen.
Om het webinar te kunnen volgen, heb je een pc of laptop met geluid en een internetverbinding nodig.

Aanmelden
Je kunt je hieronder aanmelden voor dit webinar. Na ontvangst van je inschrijving sturen wij je de inloggegevens en instructies voor het volgen van het webinar. Inloggen kan vlak voor het moment dat het webinar begint (uitloggen kan op elk gewenst moment).
Deelname aan dit webinar is kosteloos.


  Omschrijving Profiel Duur Investering