Webinar: Aan de slag met jong talent

De Baak inspireert

19 mrt 2014

Anno 2014 verkeert de Nederlandse arbeidsmarkt nog steeds in zwaar weer. Jongeren door heel Nederland zijn op zoek naar werk, maar kunnen het niet vinden. Bedrijven zijn op zoek naar jong talent, maar hebben niet altijd budget. Universiteiten willen hun alumni ondersteunen op weg naar de arbeidsmarkt en werken samen met overheidsinstellingen om te voorkomen dat er een ‘verloren generatie’ ontstaat.

Bekijk hier de opname van het webinar. 


Interesse? Kickstart your Social Impact

‘Werkervaringsplekken’, waarin jongeren na hun studie onbetaald werkervaring opdoen bieden daarin veel kansen; jongeren gaan op niveau aan de slag, bedrijven krijgen frisse blikken binnen en jeugdwerkeloosheid wordt teruggedrongen. Maar daarbij moeten we ons ook moeilijke vragen stellen. Hoe kunnen we deze werkervaringsplekken inrichten zodat ze echt duurzaam verschil maken voor jongeren en voor bedrijven? En is het wel ethisch?

Dit webinar bouwt op de ervaringen van het project ‘Talent in de Etalage’ om uit te diepen hoe we het beste de kansen kunnen benutten die deze arbeidsmarkt geeft voor overheid, werkgevers, en voor jongeren zelf.

DoekesDoekes Prakken
Doekes is social intrapreneur en trainer bij de Baak waar hij zich veel bezig houdt met sociale innovatie. Hij heeft diverse leertrajecten ontwikkeld met action learning als basis. Hij is oprichter van 'Talent in de Etalage', waar hij jonge werkzoekenden en organisaties faciliteert om maatschappelijke impact te maken.

JacinthaJacintha Baas
Jacintha Baas is Sociologe, afgestudeerd op werk & (jeugd)werkeloosheid. Binnen het project ‘Talent in de Etalage’ ontwerpt zij een ethisch kwaliteitskeurmerk voor werkervaringsplekken, die concrete handvatten probeert te geven voor overheid, bedrijven en jongeren zelf, om te onderscheiden tussen die echte win-win situatie en uitbuiting. Ook is zij oprichter van ‘Alter Opus’, een digitaal platform dat zich richt op andere denkwijzen over werk en waarde.

gert-van-vught-90Gert van Vugt
Gert van Vugt is socioloog en sociaal ondernemer. In samenwerking met het project ‘Talent in de Etalage’ werkt hij aan de ontwikkeling van een ethish kwaliteitskeurmerk voor werkervaringspleken, die concrete handvatten probeert te bieden voor overheid, bedrijven en jongeren zelf, om te onderscheiden tussen die echte win-win situatie en uitbuiting. Ook is hij mede-oprichter van ‘Alter Opus’, een platform dat zich richt op andere denkwijzen over werk en waarde.


  Omschrijving Profiel Duur Investering