Webinar: Zakendoen in de Nieuwe Economie

6 mrt 2014


Webinar:
Zakendoen in de Nieuwe Economie – Menselijke waarden als fundament voor duurzame economische waarde 
Wanneer: Donderdag 6 maart 20.00 – 21.00 uur
door Marga Hoek – De Groene Zaak & Arko van Brakel – de Baak
 
Wat behelst zakendoen in de nieuwe economie?
Hoe verdien je er geld mee?
Op welke manier positioneer je jouw onderneming in het internationale krachtenveld? 
Kortom: hoe zijn bedrijven hier succesvol in en hoe geef je er leiding aan?

Voelbare verandering
Er is steeds meer behoefte aan inzicht in de positieve waardecreatie die de integraal duurzame economie mogelijk maakt. Een economie die duurzaam is qua ecologische, sociale én financiële aspecten. In een wereld waar mens en maatschappij weer belangrijk zijn en economische middelen zoals geld niet meer tot het doel verheven worden, maar slechts belangrijke manieren zijn om die hogere doelen te realiseren. De noodzaak is groot. Want de razendsnel veranderende wereld, waarin steeds meer mensen steeds transparanter communicerend en samen een steeds grotere footprint achterlaten, dreigt vast te lopen in haar succes.  De 21e eeuw vraagt dan ook om nieuwe economische principes, nieuw leiderschap en nieuwe oplossingen. In dit webinar delen Marga en Arko hun kennis en belichten best practices.

marga-hoekMarga Hoek
Marga Hoek is in het dagelijks leven directeur van De Groene Zaak, het platform voor duurzame koplopende ondernemingen in Nederland met meer dan 170 aangesloten bedrijven. Ook is zij voorzitter van Het Groene Brein, het wetenschapsnetwerk dat  ruim 60 wetenschappers bundelt. Marga is een echte ‘ondernemende bestuurder’ met een brede bestuurlijke en directie-ervaring in zowel de publieke als private sector.
Vanuit haar passie voor duurzaam ondernemen weet zij mensen mee te krijgen in de gewenste richting. Marga heeft veel ervaring met het verbinden van uiteenlopende werelden en belangen, met bruggen slaan tussen het bedrijfsleven, de overheid en andere groeperingen en stakeholders. Ze ziet verduurzaming niet alleen als een sociale verantwoordelijkheid van de onderneming, maar als integraal onderdeel van de bedrijfsdoelstellingen. Volgens haar is er vanuit bedrijfsmatig perspectief geen sprake van conflicterende belangen: investeren in duurzame innovatie loont in continuïteit, winstgevendheid en vooral in concurrentiepositie.

Marga Hoek was lid van de groepsdirectie van Bam Woningbouw, directeur van het projectenbureau van de gemeente Haarlemmermeer en CEO van bouwonderneming/projectontwikkelaar Thunnissen Groep BV in Heemstede. Bestuurlijk is zij actief in enkele Raden van Toezicht en Advies en publieke besturen, onder meer in de financiële- en corporatiesector. Ze is tevens veel gevraagd als spreker over economische verduurzaming-issues en auteur van columns en artikelen. In september 2013 kwam haar boek ‘Zakendoen in de Nieuwe Economie’ uit. Daarnaast is zij moeder van drie kinderen.

arkoArko van Brakel
Arko van Brakel is inspirator, ondernemer en sinds september 2012 Chief Inspiration Officer van de Baak. Zijn doel is van Nederland het meest ondernemende land van de wereld te maken. Want een ondernemende manier van leven, werken, denken en doen is het antwoord op bijna alle uitdagingen die in onze snel veranderende wereld op ons af komen. In Arko’s visie hoef je geen eigen bedrijf te hebben om ondernemend te kunnen zijn. Wel heb je een portie lef nodig. Het lef om authentiek te zijn, het lef om te durven dromen, lef om kennis te delen, fouten te maken, te leren.... Kortom het lef om jezelf nieuwe vragen te stellen om nieuwe antwoorden te krijgen.
Op 25-jarige leeftijd was hij mede-oprichter van Euronet Internet, de eerste commerciële internetprovider in Nederland. Ook was hij succesvol met de onderneming PuntEDU, het eerste gespecialiseerde opleidingsinstituut voor internetopleidingen, dat snel uitgroeide tot marktleider in Nederland. 
 
Arko van Brakel koppelt een praktisch toepasbare visie op online ondernemerschap en de inzet van social media aan brede maatschappelijke trends. Hij is tevens auteur van de boeken “Nieuwe Helden” en de bestseller “Iedereen Ondernemer”, die was genomineerd voor de prestigieuze titel “Managementboek van het Jaar”. Zijn gedachtegoed deelt hij bovendien regelmatig in zijn columns in Sprout, www.nuzakelijk.nl en in het verleden ook wekelijks in het FD. In het boek “Ondernemen met Lef” nam hij de rol van hoofdredacteur op zich.
Arko is getrouwd en heeft twee kinderen.

Het webinar
Tijdens het webinar heb je via een chatfunctie de mogelijkheid om vragen te stellen.
Om het webinar te kunnen volgen, heb je een pc of laptop met geluid en een internetverbinding nodig.

 


  Omschrijving Profiel Duur Investering