Otto Scharmer (Theory U) in Nederland

18 apr 2013

De essentie van leiderschap, een dag met Otto Scharmer en Alan Seale over leiderschap in een situatie die zich voor je ontvouwt.


Twee topsprekers samen op één podium.
Een dag lang met elkaar een belevenis creëren over hét leiderschap van de toekomst. Kom ervaren hoe we oprecht en fundamenteel onze omgeving ánders kunnen zien en daar leiding aan kunnen geven. Einstein zei al dat ‘fundamentele problemen niet kunnen worden opgelost met het zelfde niveau van denken dat ze heeft veroorzaakt’. Daar zijn transformaties voor nodig. Maar zijn we wel bereid het oude en het bekende los te laten? Kunnen we wel ánders naar situaties kijken en handelen vanuit nieuwe invalshoeken?
Scharmer en Seale beschrijven, elk op hun eigen manier, een aanpak die fundamenteel anders is. Beiden komen uit op het punt dat het startpunt van handelen verschuift van de leider naar diens omgeving. Niet de leider bepaalt wat er gebeurt, de omgeving, het (werk)veld zelf geeft aan waar behoeften en kansen liggen. De leider neemt waar wat zich voor hem ontvouwt en past daar zijn handelen op aan.

Toen Otto Scharmer’s boek Theorie U verscheen, lag er een basis voor een wezenlijk andere aanpak van uitdagingen in organisaties. Leiderschap gaat in Scharmer’s visie niet primair over handelen maar over zijn. Wat is de innerlijke bron van waaruit het handelen van de leider voortkomt? Dát zal voor het grootste deel het resultaat van zijn acties bepalen.

Alan Seale werkt al bijna zijn hele carrière volgens dat uitgangspunt. Handelen komt voort uit wat hij de ‘essence of being’ noemt. Seale ontwikkelde een leiderschapsaanpak die snel en eenvoudig tot de kern komt van het waarnemen van het volledige potentieel dat zich ontvouwt én hoe daar op te handelen. Zijn boek ‘Wat wél werkt, Transformational Presence’, staat vol met tools en aanpakken om te ontdekken wat wezenlijk is en daar besluiten en acties op te ondernemen. Alan Seale geeft hierin al enkele jaren leiderschaps-en coachtrainingen in Nederland voor managers, coaches en professionals.

Essence of Leadership

De Baak organiseert deze dag met samenwerkingspartner Het Eerste Huis. Registreer nu, via hen.

Het programma
09.00 uur Ontvangst
09.45 uur Introductie
10.00 uur Otto Scharmer & Alan Seale in gesprek
10.15 uur Otto Scharmer
12.15 uur Lunch
13.30 uur Alan Seale "Potential Based Approach"
15.15 uur Pauze
15.45 uur Otto Scharmer & Alan Seale - blik vooruit
16.30 uur Borrel

Datum: Donderdag 18 april 2013
Tijd: 09:00u tot 17:00u
Locatie: Landgoed De Horst, Horst 1, Driebergen
Prijs: € 495,- (excl. BTW), inclusief geheel verzorgde dag, zoals lunch, thee, koffie, netwerkborrel, etc.

Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met Lindy van Santen.
Email: l.vansanten@debaak.nl. Telefoon: 06 28241291


  Omschrijving Profiel Duur Investering