Open dinersessie 19 september 2013: Shared Leadership M/V

19 sep 2013

Shared Leadership M/V.

Hoe zou het zijn om het samen te doen?

Het piramidemodel van een organisatie met de eenzame held aan de top raakt achterhaald. Geen enkele baas kan meer alles overzien. Toch zijn nog veel mannelijke en vrouwelijke leiders eenzaam aan het strijden om hun overleving op de apenrots. Hoe zou het zijn als man en vrouw het leiderschap gezamenlijk zouden delen?

Tijdens de dinersessie van 19 september deelt Dieuwke Begemann haar visie op Shared Leadership. ''Man en vrouw zijn elkaar kwijtgeraakt'' is haar stelling. ''Veel organisaties worden nog gedomineerd door klassiek mannelijke waarden als rationaliteit, resultaatgerichtheid, competitie, korte termijn denken. Terwijl we maatschappelijk veel behoefte hebben aan feminiene waarden als duurzaamheid, verbinding, lange termijn focus. Ondertussen runnen we onze gezinnen als logistieke organisaties. We zijn gespleten geraakt. Hoe krijgen we de 'mannelijke' en de 'vrouwelijke' kant weer bij elkaar, hoe komen we weer in balans?'' Dieuwke geeft een vernieuwend en verrassend perspectief op de verbinding tussen mannelijke en vrouwelijke waarden in leiderschap.

De sessie zal worden begeleid door Anja de Boer, trainer bij de Baak. Naast de deelneemsters aan het programma Leiderschap voor Vrouwen, is er ruimte voor andere inschrijvingen (m/v) om deze informele bijeenkomst bij te wonen. Schuif ook aan tafel op 19 september en ga in gesprek met Dieuwke!

Dieuwke Begemann (1947) heeft haar leven lang veranderprocessen geïnitieerd en bestudeerd, zowel voor de centrale overheid, als in internationale politieke veranderprocessen, als in organisaties waar ze complexe verandertrajecten heeft begeleid. Ze heeft een neus voor innovatie en wat zich nieuw aandient. Dieuwke Begemann heeft het concept Shared Leadership in Nederland gelanceerd.   


Zie ook het artikel van Anja de Boer: Shared Leadership M/V

De dinersessie vindt plaats in Driebergen in het Landhuis op Landgoed de Horst, van 18.00 tot 21.00 uur. De ontvangst is tussen 17:00 en 18.00 uur. De kosten voor de sessie bedragen 75 euro incl. driegangen diner, excl. BTW. Voor meer informatie mail Gonnie Peters, g.peters@debaak.nl, telefoon 0343-556119.


  Omschrijving Profiel Duur Investering