Big Band speelt Quincy Jones

8 mrt 2014

Dit evenement heeft reeds plaats gevonden. Je kan hier geen tickets meer voor bestellen. Voor het overzicht van de geplande activiteiten, klik hier.

In een serie van drie concerten waarvan één (zaterdag 8 maart 2014) in Theater Maitland op het mooie Landgoed de Horst te Driebergen, speelt de Metropole Orkest Big Band composities en arrangementen van levende legende Quincy Jones. De producer van het best verkochte album ooit, Michael Jackson’s ‘Thriller’, maakte in de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw furore als jazzmuzikant en bandleider. De muziek die Jones in die tijd voor Big Band schreef is gereconstrueerd door dirigent Vellu Halkosalmi en wordt met de zegen van de meester zelf uitgevoerd door de Big Band van het Metropole Orkest.

Het programma bestaat uit de allerbeste Big Band composities en arrangementen van Quincy Jones uit de jaren 1956 tot 1963. Hoewel deze muziek nog altijd geliefd en verkrijgbaar is wordt de muziek sinds de jaren ‘60 zelden live gespeeld. Dat heeft vooral een praktische reden: de composities en arrangementen zijn nooit uitgegeven als bladmuziek en de originele partituren van Quincy Jones zijn niet bewaard gebleven. Daar kwam verandering in toen de Finse componist/arrangeur en dirigent Vellu Halkosalmi na tien jaar vruchteloos zoeken besloot de muziek van de oude platen te vertalen naar bladmuziek. Dit concert is een unieke mogelijkheid om dit repertoire in Nederland uitgevoerd te horen.

Metropole Orkest Big Band
Hoewel het Metropole Orkest meestal in volledige bezetting optreedt, worden zo nu en dan de strijkers thuis gelaten om met de fantastische Big Band het podium te betreden. Vele jaren achtereen was er een jaarlijkse Metropole Orkest Big Band tour, waarbij de Big Band de muziek speelde van grote arrangeurs-orkestleiders die dan ook zelf gevraagd werden om de Big Band te leiden. De Metropole Orkest Big Band gaf concerten met vele grote jazzsolisten uit binnen- en buitenland. De Big Band staat deze concertserie onder leiding van Vellu Halkosalmi. Vellu is sinds 2003 aan het orkest verbonden als arrangeur, na een succesvolle deelname aan de internationale Arrangers Workshop die jaarlijks door het Metropole Orkest wordt georganiseerd.

Lezing Marc Altink, Managing Director Metropole Orkest (optioneel)*
Het Metropole Orkest is per 1 augustus 2013 verzelfstandigd. 67 jaar lang was het Metropole Orkest onderdeel van de Nederlandse Publieke Omroep. Het orkest heeft in deze tijd wereldwijd een enorme reputatie opgebouwd. Vanwege de mediawet mocht het Metropole Orkest geen eigen inkomsten genereren. Per 1 augustus is het budget gehalveerd en zal het orkest moeten ondernemen om het voortbestaan zeker te stellen. Managing Director Marc Altink vertelt over deze transitie.

Praktische zaken
Programma–overzicht zaterdag 8 maart

 

18.30 - 19.00 uur
Ontvangst Lezing
19.00 - 19.30 uur
Lezing Marc Altink, Managing Director Metropole Orkest
   
19.30 - 20.00 uur
Ontvangst Optreden Big Band
20.00 - 20.45 uur
De Metropole Orkest Big Band
20.45 - 21.15 uur
Pauze (incl. 1 consumptie)
21.15 - 22.00 uur
De Metropole Orkest Big Band (vervolg)
22.00 - 22.30 uur
Meet & Greet

* U kunt optioneel voorafgaand aan het concert kosteloos een lezing van de heer Marc Altink, Managing Director Metropole Orkest, bijwonen. Graag bij aanmelding aangeven indien dit wenselijk is.

Locatie
Theater Maitland op Landgoed de Horst
De Horst 1
3971 KR Driebergen
Routebeschrijving
(U kunt het beste parkeren op P1)

Contactpersonen
Lindy van Santen - 06-28241291 (tijdens kantooruren bereikbaar)
Chéri Blommers - 06-53336322 (tijdens kantooruren bereikbaar)

Big Band

 

------------

Theater Maitland huren?
Voor meer informatie, neem contact met ons op via 0343-556179, we helpen je graag verder.


  Omschrijving Profiel Duur Investering