deBaak.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Waarom de 'lessons learned' uit de financiële sector van belang zijn voor de rest van de wereld

4 mrt 2014

NicoletteNicolette Loonen werkte van 1994 tot 2012 bij KPMG. Tot 2009 als accountant en van 2010 tot 2012 als adviseur in de financiële sector. In september 2009 nam zij het initiatief om een vrouwennetwerk in de financiële sector op te richten. Uit dit initiatief is WIFS voortgekomen, een netwerk dat een platform biedt aan ambitieuze vrouwen in de financiële sector, om zo bij te dragen aan een betere balans tussen mannen en vrouwen in die sector.
Want als er één sector is waar pijnlijk aan het licht is gekomen dat een disbalans tussen mannen en vrouwen ernstige gevolgen kan hebben, dan is het wel de financiële sector. Nicolette heeft een belangrijk bijdrage geleverd in de zoektocht naar nieuwe fundamenten en principes, en het uitdragen en stimuleren van ander gedrag. Zoals het weer oog krijgen voor de lange termijn, voor de rol die een organisatie in de maatschappij heeft en de verantwoordelijkheid voor alle belanghebbenden die daar bij hoort.

In 2013 besloot zij het roer geheel om te gooien. Zij zegde haar baan op en nam een sabbatical om zich in relatieve rust te oriënteren op een volgende stap in haar carrière. Zij kwam er achter dat zij niet langer tegen andere mensen wilde zeggen dat het allemaal anders moest, maar wilde het zélf gaan doen. Op dit moment is zij bezig met het opzetten van haar eigen bedrijf: VERA Community. Een platform waar vrouwelijke ondernemers financiering kunnen ophalen voor de start van hun eigen bedrijf of de groei van hun bestaande bedrijf. Zoals zij zelf zegt: zij leeft nu haar droom! Mooie mensen en ideeën verbinden, heilige huisjes omver schoppen en een beweging in gang zetten.

Nicolette is getrouwd en moeder van drie jongens en een meisje. Nicolette is tevens lid van de Raad van Toezicht van Rutgers WPF. Wanneer ze weer wat meer vrije tijd heeft zou ze graag meer boeken lezen en reizen. Ooit wil ze nog een halve marathon lopen.

Nicolette Loonen is onze veelzijdige gast tijdens het komende diner. Zij geeft een kijkje in haar leven, haar carrière en haar ondernemerschap. Tevens komen de 'lessons learned' van de financiële crisis aan bod en deelt zij haar visie over op welke manier een betere balans tussen mannen en vrouwen, tussen masculiene en feminiene waarden, uiteindelijk de sleutel zal zijn voor veel problemen waar wij ons voor geplaatst zien. Dit geldt niet alleen voor de financiële sector, maar ook voor veel andere sectoren.

De sessie zal worden begeleid door Sacha Kluvers, trainer bij de Baak. Naast de deelneemsters aan het programma Leiderschap voor Vrouwen, is er ruimte voor andere inschrijvingen om deze informele bijeenkomst voor vrouwelijke leidinggevenden/professionals bij te wonen. Omdat de samenstelling van de groep voor ons van belang is, zullen wij hier ook op sturen. Schuif ook aan tafel op 4 maart en ga in gesprek met Nicolette!

De dinersessie vindt plaats op 4 maart in Driebergen in het Landhuis op Landgoed de Horst, van 18.00 tot 21.00 uur. De ontvangst is tussen 17:00 en 18.00 uur. De kosten voor de sessie bedragen 75 euro incl. driegangen diner, excl. BTW. Voor meer informatie mail Gonnie Peters lvv@debaak.nl, telefoon 0343-556119.

Inschrijving is mogelijk via het onderstaande formulier:

Leiderschap voor Vrouwen Dinnersessie

Persoonlijke Gegevens
*
*
*
Financiële Gegevens
*
*
*
*

  Omschrijving Profiel Duur Investering