Omschrijving workshops Effectiviteit in Complexiteit

Workshopronde 1

De eenvoud wijst de weg - de Baak
De complexiteit in de wereld en in onze organisaties lijkt steeds moeilijker te hanteren. Velen raken de weg kwijt in de ingewikkeldheid die zich niet alleen beperkt tot onze omgeving, maar die zich ook binnen onszelf bevindt. Wij mensen zijn complexe wezens. Zou dat een verklaring kunnen zijn voor de grote populariteit van coaching? En wat betekent dat dan voor ons die anderen in hun ontwikkeling ondersteunen? Wat dienen wij na te streven in onze coaching, en in onze ontwikkeling als coach? Godfried IJsseling, trainer en coach bij de Baak en auteur van het boek Weg van de eenvoud - Essentie als kompas voor organisaties, stelt in deze workshop dat alleen een eenvoudige weg een antwoord kan zijn in een complexe wereld. Hij gaat met u het onderzoek aan, hoe je als coach of leidinggevende de weg van de eenvoud kunt bewandelen. Het blijkt een diepgaand en persoonlijk pad te zijn, dat leidt naar de essentie van uzelf én die van de coachee.

Gerelateerde opleidingen:

- Professional als Coach
- Baak Leergang Coaching
- Coachend Leiderschap

Wie ben ik en hoe verbind ik? – Europees Instituut
In deze workshop ervaart u de essentie van coaching.

Gerelateerde opleidingen:
    

Leergang Coaching Basics 
- Opleiding tot Master Coach en Master Counselor

Workshopronde 2

Persoonlijke effectiviteit in het sturen van verandering – de Baak
Je hebt een belangrijke rol als veranderaar binnen jouw organisatie. En als veranderaar ben je bezig met het motiveren en enthousiasmeren van mensen. Mensen doen dingen om hun eigen redenen. Effectieve veranderaars weten dan ook wat mensen drijft. Bovendien zijn ze flexibel in het aansluiten op de ander. In deze interactieve workshop gaan we aan de slag met de eigen praktijk als het gaat om anderen meekrijgen. Dat doen we aan de hand van metaprogramma’s: voorkeursstijlen in denken en doen. Je ontdekt je eigen voorkeurenals veranderaar en verkrijgt flexibiliteit in het aansluiten op de ander zodat je makkelijker en met minder energie collega’s, leidinggevenden en teamleden meekrijgt.

Gerelateerde opleidingen: 

- Persoonlijke effectiviteit in het sturen van verandering

Leid jezelf! – Europees Instituut
Hoe geef ik sturing aan mijzelf in een levend lerende groep? Hoe zet ik de ander en het team in beweging in een continu veranderende omgeving?

Gerelateerde opleidingen:

Leergang Coaching Basics 
Opleiding tot Master Coach en Master Counselor
Specialisatie Teamcoaching


  Omschrijving Profiel Duur Investering