Asana Ayagiba

 
Mijn naam is Asana Ayagiba. Ik ben moeder van 2 kinderen, toegewijde lerares en Right To Play Coach op de Nyohani Presby basisschool aan het Education Ridge Circuit in Tamale, Ghana.

Ik ben geboren op 1e kerstdag in 1968. Al op jonge leeftijd wist ik dat ik graag lerares wilde worden. In 1989 stond ik voor het eerst voor de klas en ik geef tot op de dag vandaag met veel liefde en plezier les. Vanaf het begin ben ik erg betrokken bij het welzijn van de kinderen. Wat me motiveert is de wens om een verschil te maken in de levens van de kinderen met wie ik werk. Door mijn toewijding heb ik me ontwikkeld tot een niveau 2 onderwijzeres.

In 2008 sloot ik me aan bij Right To Play, waar ik een training tot coach deed. Right To Play hanteert een speciale module genaamd 'Red Ball Child Play' om invulling te geven aan onze sport- en spelprogramma’s. Ik heb over de jaren gezien wat de positieve invloed is van deze module op de kinderen bij mij op school. Toen ik begon met het inzetten van deze activiteiten bestond mijn klas uit 35 leerlingen. In een maand tijd groeide dat naar 79 leerlingen en inmiddels werk ik met 185 leerlingen van verschillende klassen. Er komen dus steeds meer kinderen naar school, maar ik merk ook dat de kinderen beter opletten en regelmatiger aanwezig zijn. Hierdoor kan ik échte verandering in mijn regio teweeg brengen. 

Tijdens de sport en spel activiteiten ben ik een creatieve motivator voor mijn leerlingen en spoor anderen altijd aan om te spelen. Ik ben nu ook  trainer voor nieuwe coaches die ik ondersteun in hun leerproces tot coach. Ik vind het geweldig dat veel Coaches me zien als hun voorbeeld; altijd vrolijk en bijzonder toegewijd aan mijn werk voor Right To Play.

Naast Coach en Coach Trainer ben ik actief lid van de Female Network Group van het Northern Project. Ik sta bekend om mijn leiderschap in het plannen en organiseren van Play Days en Community Clean Up campagnes in de Tamale regio.

 

>>> Terug naar Right to Play pagina

>>> Naar Online Coaching Magazine


  Omschrijving Profiel Duur Investering