Resultaten van Maatwerk

Gesprekken met klanten van de Baak die met ons hun opleidingprogramma's vormgaven.

 • BMC-groep: professionalisering en ondernemerschap

  BMC-groep, een grote speler op het gebied van adviseurs en interim managers in non-profit organsaties, besloot haar beginnende interim-managers op te leiden naar een wat steviger professioneel niveau.  

 • Cofely Energy Solutions: AEM-cube

  Cofely Energy Solutions BV was een conventioneel installatiebedrijf en is door de veranderende vraag op de markt verschoven naar innovatief projectontwikkelaarbedrijf. Dat vraagt heel veel van je personeel vooral wanneer je graag een pionier op de markt wilt zijn en daarmee groter wilt groeien. De AEM-cube, waaraan iedereen in het bedrijf meedeed, biedt inzicht in ieders kwaliteiten en blindspots...  

 • PostNL: Innovatiekracht en Ondernemerschap

  Bij PostNL (voormalig TNT Post) staan vernieuwen en ontwikkelen hoog op de agenda. De wereld van brieven wordt ingehaald door de digitale snelweg. Nieuwe kansrijke producten zoals pakketdienst en e-commerce mogen stevig en onderscheidend in de markt worden gezet. Dat vraagt om een ondernemende houding van de medewerkers: lef, doorzettingsvermogen en de overtuigingskracht.  

 • Slachtofferhulp Nederland: intern cultuurverschil

  Pas geleden nam Slachtofferhulp Nederland de afdeling slachtofferhulp van de politie Haaglanden over. Ook al was het soort werk bijna hetzelfde (callcenter, psychosociale-, praktische- en crisisondersteuning en juridische dienstverlening), er bestond een cultuurverschil tussen de verschillende groepen medewerkers die leidde tot spanningen en onbegrip. Reden om met de gehele groep afdelingshoofden een dagworkshop te doen bij de Baak te Driebergen.  

 • Strukton Civiel: efficiëntie vergroten door intervisie

  Strukton Civiel bouwt infrastructuuroplossingen. De projectmanagers werken zeer zelfstandig aan grote en langdurige projecten gekoppeld aan forse budgetten. Veel tijd om informatie uit te wisselen is er dan niet. Om de efficiëntie te verbeteren koos Strukton er enige jaren geleden al voor hen een intervisietraject te laten volgen onder leiding van de Baak. Die trajecten lopen nog steeds.  

 • Woonbedrijf Eindhoven: potentials op weg naar leidinggevende rol

  Vier jonge potentials van Woonbedrijf, woningcorporatie in Eindhoven, doorlopen een tweejarig traject om hen voor te bereiden op een leidinggevende functie. Woonbedrijf is een jonge organisatie die volop in ontwikkeling is,  

 • Fujifilm: ondernemerschap in alle lagen

  Fujifilm werkt al langer samen met de Baak, en met de snel veranderende omgeving, komen er nieuwe opleidingsvragen en uitdagingen. In de huidige markt zag het MT team dat er een aantal eigenschappen sterker ontwikkeld moeten worden in het bedrijf, en het tijd was voor een upgrade. Een MD-programma voor alle lagen.  

 • ING: Starting Manager

  In dit programma voor beginnende leidinggevenden gaan resultaatgerichtheid en authenticiteit hand in hand. Om een team strategisch te sturen en tot prestaties te laten komen moet je je medewerkers goed kunnen coachen. Dat vergt zelfkennis en je eigenheid op een evenwichtige manier inzetten binnen een redelijk op resultaatgerichte organisatie.  

 • Dubois & Co: Impact...

  Registeraccountantskantoor Dubois & Co. koos voor een gewaagd leiderschapsontwikkelingstraject met de Baak. Door middel van een Management Development programma werd de vraag over de toekomst van hun organisatie bij tien potentiële leiders uit hun eigen organisatie neergelegd. Gekoppeld aan het uitwerken van deze strategiecase werkten de deelnemers aan hun eigen leiderschapskwaliteiten.  

 • Nedstaal: MT in beweging

  Binnen Nedstaal is in 2010 een nieuw management team gevormd waarbinnen de afgelopen tijd een aantal wisselingen plaatsvonden. Dit was de aanleiding om een MT-traject samen met de Baak te gaan doen. 

  Omschrijving Profiel Duur Investering