Hart voor de LRO

Suzanne Verboon maakte na het volgen van het programma LRO een beeld wat ze aan het LRO team van de Baak heeft geschonken. We zijn er erg blij mee en het beeld is te bewonderen in de Baak Seaside te Noordwijk.

LRO-deelnemer Suzanne Verboon vertelt over haar beeld 'Gevoel en verstand'

 

Suzanne VerboonDit beeld heeft veel kanten en veel kleuren. Maar twee kleuren overheersen. Het rode hart, symbool voor liefde en gevoel en een blauwe rechte kant met hokjes, het verstand. Gevoel en verstand staan niet los van elkaar. Maar deze twee kanten met elkaar verbinden en in een goed evenwicht brengen gaat niet altijd vanzelf. In de eerste periode van mijn leidinggevende functie kwam ik mijzelf regelmatig tegen. Ik voel me enorm verantwoordelijk voor zowel het welzijn van mijn team als het werk wat wij doen. Ik ben erg rationeel ingesteld en wist alles met verstand goed te beredeneren.

Toch bleef er vaak een gevoel van onrust, hoe wilde ik eigenlijk leiding geven? Deze onrust stopte ik meestal weg, in de drukte van alledag lukt dat prima. Maar de behoefte aan reflectie groeide, de leergang Leiderschap, reflectie en ontwikkeling (LRO) van de Baak sprak mij aan. Vanaf dag één voelde LRO als een warm bad, een geweldige groep en een programma dat erg goed inspeelde op de behoeftes van elk van ons. In het jaar dat deze leergang duurde groeide mijn zelfinzicht. Ik geef meer aandacht aan mijn eigen gevoelens en ook aan de gevoelens van anderen.

Onze trainster vroeg me halverwege het traject een beeld te maken over het thema “verstand en gevoel”. In mijn vrije tijd doe ik aan beeldhouwen, deze opdracht paste dan ook goed bij mij. Dit beeld is gemaakt van gips en mozaïek, geïnspireerd op de beelden van kunstenares Nicky de Saint Phalle. Het eindresultaat staat nu bij de Baak, ik hoop dat andere cursisten van dit beeld kunnen genieten en wellicht zich zelf erin herkennen.


  Omschrijving Profiel Duur Investering