deBaak.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Het woord aan deelnemer Daniëlle Kretz

Daniëlle Kretz Daniëlle Kretz, Projectmanager Ministerie van VROM, vertelt over haar deelname aan het programma Leiderschap Reflectie en ontwikkeling (LRO). “Het is ontzettend interessant wat je van de leervragen van anderen leert."

Een deelneemster vond het lastig om in zichzelf als leidinggevende te geloven. Wij hebben voor haar op geeltjes geschreven waarom wij haar als baas zouden willen hebben. Het is echt leuk om anderen complimenten te geven en te zien wat dat met iemand doet. Ik herken ook in mezelf dat ik de neiging heb naar de negatieve dingen te kijken, maar veel dingen gaan gewoon ontzettend goed. Die positieve dingen mogen zeker benoemd worden.

De trainer liet bij een andere deelnemer die klaagde over ‘de strenge stem’ in zichzelf, dat ‘poppetje’ symbolisch van zijn schouder halen en verscheuren. ‘Zo makkelijk is dat’, heb ik ervan geleerd, je kunt gewoon besluiten iets niet meer te doen. Ik benaderde projecten en mensen altijd heel zwart/wit, maar heb nu geleerd mezelf als een mengpaneel te zien.

Door deze training ben ik veel rustiger geworden in mijn stijl van leidinggeven. Ik hoef niet alles zelf te bedenken en constant het woord te nemen. Ik geef de mensen uit mijn team veel meer de ruimte om hun eigen ding te doen. Dat heeft geleid tot betere resultaten, want in samenwerking met iedereen komt er meer uit dan dat ik alleen had kunnen bedenken. Het enige wat ik vervelend vond aan deze training was leren omgaan met mijn eigen weerstand om dingen te veranderen.”


  Omschrijving Profiel Duur Investering