‘Je leert invloed uitoefenen in complexe samenwerkingsverbanden’

Interview met Arend Roos, oud-deelnemer aan Invloed in Complexiteit.

Arend Roos is programmamanager IZ-Zeeland bij Economische Impuls Zeeland. Arend nam deel aan het leertraject Invloed In Complexiteit, omdat hij zichzelf verder wilde helpen in zijn complexe leiderschapsrol.

“Je wil een bepaalde visie realiseren en in het samenspel van publieke en private factoren is dat steeds moeilijker te bereiken, omdat ieder zijn eigen belang heeft. De training is sterk gericht op vraagstukken die met die complexiteit te maken hebben en ik merkte in mijn eigen omgeving dat er invloed nodig was om een visie te kunnen realiseren. Bij het bewegen van mensen in organisaties gaat het niet zozeer om macht, maar om invloed.”

Door: Kayleigh van den Hout

Een van de resultaten van het leertraject Invloed In Complexiteit is dat je je eigen ervaring, visie en talent meer tot hun recht weet te laten komen. Voor Arend was dan ook een van de belangrijkste inzichten die hij tijdens de training heeft opgedaan, dat hij meer moest leren vertrouwen op zichzelf.

“Ik was eigenlijk op zoek naar een toolkit om beter invloed uit te kunnen oefenen in complexe samenwerkingsverbanden, maar ik kwam er door de training achter dat vertrouwen op je intuïtie veel belangrijker is. De training biedt een mooie combinatie van hoofd en hart. Aan de ene kant ben je heel rationeel bezig om je netwerk te analyseren en in kaart te brengen en tegelijkertijd word je door de verschillende oefeningen in de trainingen ook zelf een spiegel voorgehouden. Door echt te doorgronden wie je zelf bent en waar je kracht zit, kom je er ook achter hoe je jouw eigen kracht kan inzetten om invloed uit te oefenen en dat is een hele waardevolle les.”

Het krachtenveld waarin een leider opereert kan heel dynamisch en complex zijn. Zo kunnen beslissingen door allerlei stakeholders beïnvloed worden en het is lastig om weerstand en spanning om te buigen tot samenwerking. Arend overziet en doorziet het krachtenveld waarin hij opereert door de training een stuk beter en weet zich goed te positioneren.

“In de positie waar ik zit, ga ik helemaal alleen te werk en daardoor krijg je ook weinig feedback van je omgeving op je eigen prestaties. Doordat je in de training zo diep ingaat op je eigen kracht en kwaliteiten, leer je ook wat anderen aan jou waarderen. Dit heeft mij in mijn werk een stuk verder gebracht. Ik heb een eigen toolkit ontwikkeld met vaardigheden die in mijn positie heel nuttig zijn. Vooral de methodiek van strategisch omgevingsmanagement is voor mij een waardevolle vaardigheid. Die methodiek in combinatie met zelfreflectie helpt mij nu nog dagelijks in mijn werkzaamheden.”

Volgens Arend is Invloed in Complexiteit anders dan andere managementtrainingen, omdat de training specifiek op complexe omgevingen ingaat. Daarnaast werd er een omgeving gecreëerd waarin Arend kon leren van andere professionals, die net als hij dagelijks te maken hebben met complexe krachtenvelden.

“De kracht van deze training is dat het een managementtraining is voor mensen die helemaal alleen staan in een maatschappelijk, economisch, en/of sociaal krachtenveld. Het is erg fijn om in zo’n training mensen te ontmoeten die in dezelfde positie zitten en waarmee je echt kan sparren. Zo kan je met elkaar ervaringen en kennis uitwisselen en hoor je ook van anderen hoe zij hun positie ervaren. Het is nu eenmaal een complexe rol waar je door bepaalde kwaliteiten in terecht bent gekomen. Door de training ontwikkel je meer houvast naast de kwaliteiten die je van nature bezit.”

Wil jij ook leren om jouw invloed in een complex krachtenveld te vergroten? Lees dan verder over het leertraject Invloed in Complexiteit en klik hier


  Omschrijving Profiel Duur Investering