Er is meer te behalen

Waarderen geeft energie. Dit maakt dat mensen niet alleen doen wat jij als leidinggevende zegt, maar ook voelen wat jij wilt bereiken. Noem het hogere doel.
Om zover te komen in jouw leiderschap moet je bereid zijn om meer van jezelf te laten zien en uitspreken wat belangrijk voor jou is als mens, wat je dromen zijn. Dit stukje kwetsbaarheid  laten zien is een heel grote uitdaging, tegelijkertijd een kracht als het werkelijk lukt. 

Emoties voelen, die van jezelf en die van de ander, en daar op een gezonde manier mee omgaan is hierbij belangrijk. Niet wegdrukken maar ook niet teveel de boventoon laten voeren. Wanneer je alleen veel met je hoofd en je kennis bezig bent, vergeet je hoe je moet voelen. Dit merk je ook in je werkomgeving; collega's en medewerkers vinden dat je rationeel en zelfs koel overkomt. Dit terwijl je privé juist heel gevoelig en zachtaardig bent.

Het boek De Prestatiedoorbaak van Paul van Schaik gaat hierover en wordt gebruikt in de training High Performance Leadership.

Lees hier het eerste hoofdstuk uit het boek.


  Omschrijving Profiel Duur Investering