Dertigers: een deelnemer vertelt...

‘Wat zie je mij doen waardoor ik mijn doelen niet bereik’, is bijvoorbeeld zo'n vraag. Samen met de groep ga je die beantwoorden, je wordt je steeds bewuster van wat je doet en waarom je de dingen doet, en dus wat je in de weg zit om je zakelijke successen te behalen. Uiteindelijk leer je het meeste van de andere deelnemers in de groep. Het is belangrijk om je problemen te delen met mensen, omdat in die groep iedereen iets wil veranderen zit je in hetzelfde schuitje, je wilt werken aan een betere omgeving voor jezelf. Hierdoor heb je snel een nauwe band met elkaar, en zeg je eerlijk wat je opvalt.

Antoon van Oosterhout, Businessunit manager

In het begin moest je een ‘schuurmaatje’ kiezen, iemand waar je ‘niets’ mee hebt, waarvan je denkt ‘Daar heb ik zeker geen klik mee’. Dan leer je snel, ook over je eigen oordelen die je hebt over anderen. Ik kreeg als feedback dat ik me afsluit, dat ik emotieloos overkom, en ik wat bruisender mag zijn. Ik had de neiging de schuld daarvoor bij anderen te leggen of in mijn schulp te kruipen en denken dat mensen mij toch niet interessant vinden . Maar nu weet ik dat jezelf de kwaliteit van je (zakelijke) leven bepaald.

Ik ben echt anders nu op mijn werk. Collega’s zeggen tegen mij: ‘er staat gewoon iemand anders’, ik ben meer benaderbaar. Ook uit ik mijn emoties, wat veel effect heeft. Tijdens een vergadering met je vuist op tafel slaan heeft me meer opgeleverd dan drie maanden hard werken. Ook heb ik geleerd je collega's niet meer als concurrent te zien, maar dat je je samen sterk kunt maken om tot betere bedrijfsresultaten te komen.

Het is heel inspirerend dat we de weblog die tijdens het programma door iedereen gebruikt wordt ook nog levend houden na het programma. Zo blijven wij elkaar ontmoeten en aanmoedigen ."


  Omschrijving Profiel Duur Investering