Mindset van de Business Leader 2014

Onderzoek door de Baak en netwerkorganisatie Business Leaders

Businessmodel topondernemingen massaal op de schop

2014, een spannend jaar!

Stabiele markten lijken niet meer te bestaan: onvoorspelbaarheid en turbulentie vormen de nieuwe realiteit en verandering is de grote constante. Voor Nederlandse bedrijven betekent dit, dat zij zich voortdurend moeten zien aan te passen aan hun veranderende organisatieomgeving. En dat terwijl technologische ontwikkelingen sneller gaan dan ooit en regeldruk vanuit de overheid toeneemt. Het leidt tot paradoxen.

Online ontwikkelingen bieden kansen voor nieuwe verdienmodellen, maar ook uitdagingen op het gebied van cyber security; lange- termijnplanning en koers houden zijn essentieel voor de continuïteit van de onderneming, maar flexibiliteit vormt een voorwaarde om te kunnen overleven.

En commitment van medewerkers is essentieel, maar het schetsen van een helder en aansprekend toekomstperspectief vormt een uitdaging. Wat betekent dit voor degenen die leidinggeven aan deze verandering? Welke impact heeft dit op Nederlandse topondernemers en directeuren? Kortom: wat bepaalt in 2014 de mindset van de business leaders?

In samenwerking met Business Leaders presenteert De Baak Mindset van de Business Leader 2014, een jaarlijks onderzoek onder 175 Nederlandse topondernemers en -directeuren uit negen verschillende branches.

Wat blijkt?
Vier op de vijf (82%) Nederlandse topondernemers verwacht het bestaande businessmodel van de organisatie te moeten aanpassen om de innovatieambities waar te kunnen maken. Voor de ondervraagden heeft het vergroten van het innovatief vermogen van hun bedrijf topprioriteit in 2014. Daarbij ligt de grootste uitdaging in het ontwikkelen van de juiste competenties bij medewerkers en het versterken van de samenwerking tussen mensen van verschillende afdelingen en units.
En wat is hun persoonlijke motivatie, wat houdt hen tegen, wat is nog meer 'top of mind', wat staat er op de managementagenda, en welke strategie is wenselijk? Er zijn nog al wat verschuivingen ten opzichte van vorig jaar.

Wil je eens met ons praten over maatwerk trajecten omtrent intern ondernemerschap, innovatie of nieuwe businessmodellen voor jouw organisatie, of wil je een persoonlijk opleidingsadvies? Neem dan contact op met onze adviesdesk: 0343 55 63 69.

Alles lezen? Vul onderstaand formulier in om het onderzoeksrapport te downloaden.

mindset van de business leader 2014

*
*
*
Ik ontvang graag af en toe inspirerende informatie van de Baak


*

  Omschrijving Profiel Duur Investering