Mindfulness voor Young Professionals

Onderdeel van de Masterclasses Young Talent

Uit de automatische piloot van druk, druk, druk… 
 
‘Ja goed, je weet wel…druk druk druk! ‘. Een bekend antwoord op de vraag ‘hoe gaat het?’. Het antwoord ‘ja goed, heel rustig’, komt toch echt wat minder voor en klinkt op een of andere manier toch minder ‘geslaagd’, minder ‘succesvol’.  En tegelijkertijd zijn er meer burn-out gevallen dan ooit! Vooral bij twintigers en dertigers. Dus zo geslaagd is dat hele drukke bestaan nou ook weer niet.

Het gaat maar door!
Drukke banen, hoge eisen van constant en maakbaar geluk, de druk van de economie, constante prikkels van internet, social media…‘Het’ gaat maar door en wij hollen er met z’n allen achter aan…
 
Waar gaat Mindfulness over?
Mindfulness gaat over regelmatig stilstaan en opmerken wat er is. Zoals je bij het oversteken van een straat eerst stopt en dan naar links en naar rechts kijkt i.p.v. meteen door te rennen. Zoals je bij een ondergaande zon op vakantie naar de zon kijkt en niet naar je mobiel (hopelijk..).
 
Zelfkennis is het begin van alle wijsheid
Mindfulness gaat over jezelf leren kennen: hoe je je voelt als er stress onderweg is, wat er bij je gebeurt als je op de automatische piloot werkt, hoe je jezelf rustiger kunt maken, hoe spanning en ontspanning aanvoelt, hoe je een reactie kunt uitstellen i.p.v. meteen in het heetst van de strijd te reageren. Kennis is macht maar zelfkennis is het begin van alle wijsheid en dus ook op werk onontbeerlijk.
 
Niet zweverig of ingewikkeld
We weten allemaal best wat mindfulness is. En mindfulness is ook helemaal niet moeilijk, zweverig of ingewikkeld : je moet er alleen aan denken en jezelf erin trainen.
 
Meer creativiteit, rust, veerkracht …
Mindfulness is een onderdeel van de Masterclass Young Talents. Een training waarin je zelf je modules kunt samen stellen. Mindfulness heeft zich inmiddels ruimschoots (wetenschappelijk) bewezen: het zorgt voor meer rust, grotere opmerkzaamheid, minder angst en stress, grotere veerkracht, zelfvertrouwen en creativiteit, meer zelfkennis en een groter empathisch vermogen. Dus doe er je voordeel mee...
 

Afbeelding_Charlotte_Gmelig_Meijling_mindfullnes
Charlotte Gmelig Meijling,
trainster van Mindfulness

In ons programma Masterclasses Young Talent kun je zelf de modules samenstellen. Mindfulness is er daar een van.
 
Wil je eens praten over je leervraag? Bel vrijblijvend met een van onze opleidingsadviseurs: 0343 55 6369


  Omschrijving Profiel Duur Investering