Op Expeditie voor Geluk

Vrijdag 13 september aanstaande gaat Expeditie Geluk van start: een loodzware tocht om iedereen op te roepen zich in te zetten voor het Geluk van alle kinderen in Nederland. Dit is nodig omdat er in ons land bijna 400.000 kinderen zijn die te maken krijgen met armoede en ernstige problemen. Voor hen is geluk niet vanzelfsprekend.

Het expeditieteam trekt twee maanden lang met twee zwaarbeladen “sledes” langs de grenzen van Nederland en begint “klein”, namelijk in Madurodam. Hier zal burgemeester van Aartsen van Den Haag, vergezeld door de burgemeester van Madurodam Alexa Kielstra, het startsein geven voor de expeditie. Op de route vinden de meest uiteenlopende geluksevenementen plaats. Expeditie Geluk is een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp, Stichting Gelukskoffer, Stichting Duurzame PABO en de Baak.

62 etappes- 1600 kilometer
Op vrijdag 13 september begint een team van Nederlandse expeditie-atleten onder leiding van Philip de Roo en Marianne van der Steen aan een tocht langs de grenzen van ons land. Elke atleet trekt een slede zwaarbeladen met expeditie-materialen en gelukstenen. De Expeditie start vanuit Madurodam en loopt de eerste dag naar de Baak in Noordwijk. Arko van Brakel, directeur van de Baak zal deze dag meelopen en de derde slede trekken. In totaal zullen de expeditieleden te voet meer dan 1600 km afleggen. Op 13 november eindigt de expeditie op het Binnenhof. De exacte route die in twee maanden wordt afgelegd, is te bekijken op www.expeditiegeluk.nl/route

Basisscholen in actie
Expeditie Geluk wil mensen inspireren én motiveren om zelf ook in actie te komen voor geluk. Zo zullen onder andere vele basisschoolleerlingen hun talenten gaan inzetten voor hun eigen geluk en dat van hun leeftijdsgenoten die het minder getroffen hebben. Het geld dat zij binnenhalen gaat naar Nationaal Fonds Kinderhulp. Kinderhulp besteedt de helft aan ondersteuning van kinderen voor wie armoede en ernstige problemen thuis het geluk in de weg staan. De andere helft wordt besteed aan Lessen in Geluk op onder andere de deelnemende basisscholen. Zo kunnen alle kinderen leren gelukkig te zijn én te blijven en zo het verschil maken in onze maatschappij.

Loop ook mee voor geluk! 

Niet alleen basisscholen worden opgeroepen om mee te doen. Onder de noemer Loop mee voor Geluk, wordt iedereen gestimuleerd om deel te nemen. Serviceclubs, verenigingen, bedrijven en particulieren kunnen op de website http://acties.expeditiegeluk.nl  hun eigen actie aanmelden.

Want Geluk voor ieder kind ligt in onze handen en binnen handbereik. Dus doet de Expeditie Geluk de oproep aan iedereen: Volg je hart, volg ons…  Omschrijving Profiel Duur Investering