Carlos Verkaeren over Poult

Het geheim van betrokken medewerkers


"Het is onze missie om talenten de vrijheid te geven en een diepgaande impact te hebben op de maatschappij."

De Belg Carlos Verkaeren is al bijna 10 jaar CEO van het Franse koekjes-concern Biscuits Poult. In het bedrijf hebben de medewerkers het echt voor het zeggen. Ze zijn georganiseerd in comité’s, iedereen is betrokken en weet waar het over gaat. Van operator tot marketing manager. Mensen kunnen snel handelen, zijn adaptief en innovatief.  De zaken gaan goed.  Business-schools bezoeken de Poult fabrieken!

Carlos Verkaeren:
Poult is een uniek platform van sociale innovatie dat in hoge mate verbonden is aan het eco-systeem. Het is onze missie om talenten van mensen de vrijheid te geven,  om organisaties te transformeren en om een diepe impact te hebben op de maatschappij.  

Onze vier Kernwaarden
De basis van al onze activiteiten zijn vier kernwaarden: 

  • Respect
  • Iedereen is een winnaar
  • Samen gaan we vooruit
  • Professionele excellentie

Dat zijn mooie woorden, en met behulp van onze management principes passen we ze ook elke dag toe…

Onze Management Principes
De autonomie en verantwoordelijkheid die we onze mensen geven is erg belangrijk. We zijn georganiseerd volgens autonome en verantwoordelijke teams die de vrijheid en de capaciteit hebben om zo te handelen dat we onze beloftes aan de klanten waarmaken. We hebben meer dan 70 comités die hun verantwoordelijkheid nemen. Ik weet het exacte aantal niet, en dat is goed, omdat ik ze niet controleer. Een ander principe is dat alle informatie over het bedrijf toegankelijk is voor iedereen. We hebben geen geheimen. We hebben een cultuur van ‘presteren’ neergezet gebaseerd op duidelijke doelen en constante vooruitgang. Tenslotte uiten we waardering voor team-successen."


  Omschrijving Profiel Duur Investering