De BaakMail maart 2014

Ter Inspiratie Header 

Graag verrassen we je weer met artikelen en filmpjes over leiderschap, (intern) ondernemerschap en innovatie. Zie het als een nieuwsbrief van de Baak, maar dan anders. Enjoy!

Hartelijke groet, de Baak 

baakmail-mrt-455
01-bm-mrt

Peter Senge komt naar Nederland!
Bekend van ‘The Fifth Discipline’, ‘de lerende organisatie’, ‘systeem denken’ en het onderwerp van ons event op 22 mei: ‘Next Level Leadership’, from Good to Great. Kom ontdekken hoe jij je organisatie en leiderschap kunt verbeteren. Want: worden goede leiders geboren of gemaakt? Vind hier het antwoord…

02-mrt-bm

Tijd voor integriteit?
Onethisch gedrag bleek grote gevolgen te hebben, o.a voor de economie. Maakt nu dan ook iedereen tijd voor ethische dilemma’s? Vaak weet men niet goed hoe. Hoe stel je de juiste vragen om de ‘waarden’ van de organisatie scherp te houden tijdens beslissingen? Lees meer over dit speelveld…

03-bm-mrt Mindfulness voor Young Professionals
‘Ja goed, je weet wel…druk druk druk!’ Hoe geslaagd is het drukke bestaan van twintigers en dertigers? Mindfulness gaat over regelmatig stilstaan en opmerken wat er is. Een nuttige ‘skill’ voor jonge werknemers, tijdens het werk, met de hoge eisen van maakbaar geluk, en prikkels van social media… Hoe doe je dat?
04-mrt-bm  Talkshow: de belangrijkste HR-trends
Organisaties veranderen, de markt is turbulent en onvoorspelbaar. Lifetime employment is voorbij, flexibiliseren is de norm en talent wordt schaars. Voor HR-professionals: kosteloze Talkshow met  Arko van Brakel (de Baak), Marjolein ten Hoonte (Randstad), André Timmermans (UWV) en Erno Kleijnenberg (ONVZ) 
05-mrt-bm  Eerste hulp bij een dreigende burn-out
Meestal zijn het niet de werknemers zelf die op tijd ingrijpen bij het ontstaan van burn-out. Hoe herken je het? Wie loopt risico, wat zijn de oorzaken en wat is een goede begeleiding? Mooi diepgaand artikel over vermoeide en piekerende werknemers die steeds vaker hun werk niet af krijgen en meer fouten maken.

De volgende BaakMail verschijnt april 2014


  Omschrijving Profiel Duur Investering