De BaakMail augustus 2014

Ter Inspiratie Header 

Graag verrassen we je weer met artikelen en filmpjes over leiderschap, (intern) ondernemerschap en innovatie. Zie het als een nieuwsbrief van de Baak, maar dan anders. Enjoy!

Hartelijke groet, de Baak 

Hoe kom je tot de kern?
Leiderschap gaat over het besef welke steen jij werpt in het watertje van de ander en hoe je  de ander daarmee in beweging zet. Hiervoor moet je goed in je eigen ‘kern’ zitten. ‘Ken u zelve’ schreef het orakel van Delphi. Met het model van ‘logische niveaus van leren’ van Bateson is dit verassend makkelijk.

Vliegers of confetti?
De zomer is een heerlijke tijd voor rust, gezelligheid en contemplatie. Mocht je dat vergeten zijn, is hier je kans! Via facebook en twitter sturen we je deze zomer dagelijks luchtige berichten speciaal geschikt tijdens de vakantie. Hier vast een voorproefje: Laat jij vliegers op of gooi je met confetti? 

03_aug

Jonge talenten zijn je innovatie-goud voor de toekomst
Jonge talenten binnen je organisatie kunnen de drijvende kracht zijn voor innovatief werken en zij spelen makkelijker in op veranderende markten. Wim Bosman Group benutte ze maximaal in een innovatief leertraject. Caseleren in groepjes gecombineerd met intern mentorschap, coaching en leermodules.

04_aug 

Harpconcert van Lavinia Meijer in het Baak Theater Maitland
Op zaterdag 16 augustus is ons Theater Maitland even geen leerlocatie, maar de context voor een harpconcert van de internationaal bekende Lavinia Meijer. Zij geeft een nieuwe dimensie aan harprecital, speelt werk van jonge componisten en interpretaties van Philip Glass. Voorafgaand kun je dineren in ons Landhuis.

05_aug

Ben jij geboren om te leren?
Onze capaciteit om te creëren en te leren is grenzeloos. Als kind was de passie om te leren dat ook! Gaandeweg brokkelt die passie soms wat af; een verloren kans! Bekijk deze animatie waarin wordt uitgelegd hoe wij als kind leerden, hoe de teenager daar verandering in brengt en waarom dat goed is!

De volgende BaakMail verschijnt september 2014


  Omschrijving Profiel Duur Investering