Daniëlle van Ark

Daniëlle van Ark studeerde in 2005 af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Sindsdien woont en werkt zij in Amsterdam en New York. Haar werk wordt gekenmerkt door een fascinatie voor status, macht, vergankelijkheid en (familie)geschiedenis. Haar werk is een persoonlijke zoektocht naar de gevoelsmatige onnatuurlijke relatie die zij met haar onderwerp heeft.

Van Ark exposeerde eerder in onder andere Museum of the City of New York (Verenigde Staten), Deagu Photobiennial (Korea), Kunstraum Niederösterich (Wenen, Oostenrijk), Helmut Newton Gallery (Berlijn, Duitsland). In 2006 was de serie 'For Art's Sake' te zien in 3H in Foam.

Mounted Life
'The Mounted Life' is een serie over opgezette dieren in depots van natuurhistorische musea. Van Ark bezocht de afgelopen jaren tientallen depots van die musea in Europa en Amerika. In deze opslagruimtes trof zij dieren aan die staan opgeslagen in een omgeving die niet verder af kan staan van hun ooit natuurlijke habitat. Hierdoor ontstaan er scènes die confronterend, grappig, ongemakkelijk, maar vooral ontroerend zijn. 


  Omschrijving Profiel Duur Investering