Article

De Baak beste dienstverlener in eerste Millian Opleidingsmarktmonitor

Den Haag, 17 juni 2010
P e r s b e r i c h t

Nederlandse opleidingsinstituten van hoog niveau
De Baak beste dienstverlener in eerste Millian Opleidingsmarktmonitor

DEN HAAG – Nederlandse opleidingsinstituten leveren bedrijfsopleidingen en trainingen van hoog niveau. Oud-cursisten waarderen de dienstverlening, professionaliteit, klantvriendelijkheid en andere aspecten van 30 instellingen zoals Capgemini Academy, Nyenrode of de Baak met een gemiddeld rapportcijfer van 7,5. Op het gebied van carrièreperspectief, individuele begeleiding en vakkennis van de docenten krijgen instituten als Elsevier Opleidingen, Boertiengroep of de Stichting PostAcademisch Onderwijs zelfs een 8 en soms een 9.

Dat blijkt uit de eerste Millian Opleidingsmarktmonitor 2010, waaraan 2894 oud-cursisten meededen die in de afgelopen drie jaar een bedrijfsopleiding, -cursus of -training hebben gevolgd. Zij beoordeelden de instituten op vijftien verschillende aspecten. Uit de monitor is een top 30 van beste dienstverleners in de categorie bedrijfsopleidingen voor 2010 samengesteld. De eerste plaats wordt dit jaar ingenomen door de Baak, dat van zijn oud-studenten gemiddeld een 8 kreeg. Op het gebied van professionaliteit scoort de Baak zelfs een 8,55.

Millian noemt de uitslagen van de eerste monitor verbluffend. ,,We wilden vooral de tevredenheid van studenten peilen over de dienstverlening en kwaliteit en kijken hoe het daar mee staat. Dat blijkt heel goed te zijn,” stelt woordvoerster Jolanda Bellekom van Millian.

Voor klantvriendelijkheid krijgt de Stichting PostAcademisch Onderwijs (PAO) met een 8,25 het hoogste cijfer. Naar haar mening komt dat onder andere doordat ze de prijs van een populaire cursus niet verhoogt, maar verlaagt. Op het gebied van vakkennis van de docenten krijgt de Stichting PAO een 9. Andere instituten als Kluwer, Nyenrode en de Hogeschool Utrecht scoren nog ruim boven de 8. Dat ligt vooral aan de combinatie van topspecialisten, zoals hoogleraren, en professionals uit de praktijk, die als docent worden ingezet.
Voor het aspect van doceerkwaliteit van docenten kregen tien instellingen een 8 of hoger. Volgens Elsevier Opleidingen – vierde in deze top 10 – komt dat vooral door een goede selectieprocedure en veel aandacht voor het op peil houden van de vaardigheden van docenten.

Millian is in Nederland de meest geraadpleegde website voor professionals en hoogopgeleiden, waarop zij duizenden opleidingen, trainingen en cursussen van honderden aanbieders kunnen vergelijken. Met de Opleidingsmarktmonitor wil Millian het niveau van de opleidingenmarkt meten. De bedoeling is om dat jaarlijks te doen.

Meer informatie: www.carrieremagazine.nl/onderzoek

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jolanda Bellekom, Voorlichting en PR Millian. Telefoon 070 – 3247171 of e-mail: j.bellekom@millian.nl


  Omschrijving Profiel Duur Investering