Mariës Hendriks

Expositie Banning + restaurant + lunchruimte Koetshuis
12 juni  – 12 september 2013
 
MARIËS HENDRIKS
Nadat Mariës Hendriks in 2002  een reeks tekeningen van uitgestrekte landschappen met kroontjespen in inkt op linnen vervaardigde, volgde vanaf 2004 een reeks openbare ruimtes als supermarkten of bouwmarkten onder de titel 'Public'.
Zonder de gebruikelijke bezoekers blijken deze anonieme interieurs waarin we dagelijks verkeren opeens raadselachtig. In rekken, op planken en in kasten wachten in een repetitieve aaneenschakeling talloze voorwerpen op onze verlangende blik. De felle krasserige inktlijnen laten de ruimtes met hun producten opdoemen, maar lijken er ook op uit alles weer te overwoekeren.

Na een periode van grote houtgravures maakt Hendriks de laatste jaren schilderijen waar interieurs en schaduwen een dubbelzinnig verband met elkaar aangaan. Tijd en dimensies lijken in deze ‘plaatsingsstillevens’ elkaar te bevragen. De kleurige verschuivingen aan de randen van de voorwerpen blijken de tijd te consolideren en om te vormen tot opgerekte tijdobservaties.

In Banning en het restaurant zijn de tekeningen met kroontjespen in inkt op linnen te zien, de schilderijen op doek in de lunchruimte van het Koetshuis.

Voor meer informatie: www.marieshendriks.com
  Omschrijving Profiel Duur Investering