Het Team

Adviesgesprek  • Simon Sinek
    The Golden Circle


  • VIS!
    Energie, Passie en Plezier - Lees het boek!

Overzicht Opleiding en Advies  Team Opleiding en Advies Ervaringen Opleiding en advies En verder FAQ Opleiding en Advies


Anneke

In haar functie van intermediair Coaching en opleidingsadviseur heeft Anneke al vele klanten geholpen aan een ‘passende’ coach of opleiding binnen de Baak. Daarnaast voert zij loopbaanadviesgesprekken met mensen die een pas op de plaats willen maken en stil willen staat bij hun carrière. Elk gesprek is boeiend omdat iedere klant uniek is. Haar ervaring is dat mensen vaak anders willen zijn dan wie ze zijn. Ze willen proactiever zijn, assertiever, flexibeler, duidelijker in hun communicatie of juist genuanceerder. Een mooi streven, maar wanneer je jezelf niet accepteert en steeds bekritiseert in plaats van waardeert om jouw specifieke talenten en kwaliteiten, bereik je vaak juist het tegenovergestelde van wat je beoogt.

Anneke heeft een holistisch mensbeeld en gelooft sterk in de wisselwerking tussen lichaam en geest. Zij werkt graag met intuïtieve oefeningen en beeldende werkvormen om tot soms verrassend nieuwe inzichten te komen.

Eline Stoit
Eline

Wat Eline zo mooi aan dit werk vindt is dat je in een korte tijd enorm de diepte ingaat en in gesprek bent over wat er echt speelt. Het gaat dan over iemands essentie en niet langer meer over de buitenkant. Het feit dat zij mensen van jong tot oud en op diverse niveaus spreekt, heeft haar blikveld verruimd. Eline krijgt echt energie als ze merkt dat mensen aan het nadenken zijn gezet en weer een volgende stap kunnen maken. 

Eline heeft een bedrijfskundige achtergrond. In haar vrije tijd doet zij aan spinning en racefietsen. Verder geeft ze financiële begeleiding en coaching aan mensen die hun financiën weer op de rit willen krijgen.

Maaike Kleuver
Maaike

Wat je met liefde doet, gaat altijd goed

Wat beweegt iemand, of waarom beweegt iemand juist niet? Hoe kan ik er aan bijdragen dat iemand de volgende stap maakt? Dat vindt Maaike steeds opnieuw interessant aan de gesprekken die ze voert als opleidingsadviseur. Door het stellen van open vragen, hoopt ze samen met jou tot de kern van jouw leervraag te komen. Maaike studeerde af aan de School voor Journalistiek. Tijdens haar studie en ook later in haar werk als redacteur, lag haar interesse al bij de menskant van het nieuws. Maar ook heeft ze een passie voor organiseren en mensen verder helpen. Bij de Baak kan ze deze kwaliteiten combineren en daar voelt ze zich sinds ruim vier jaar dan ook helemaal thuis.

In haar vrije tijd wandelt Maaike graag op de Utrechtse Heuvelrug of andere mooie plekken in Nederland en daarbuiten. Daarnaast leest, lacht en kookt ze graag.


Melanie

Melanie komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika.  Omdat zij op de Middelbare school het boek De Koning van Katoren, van Jan ter Louw gelezen heeft werd  haar nieuwsgierigheid naar Nederland aangewakkerd. Zij heeft zich hier in 2001definitief gevestigd. Zij is moeder van een zoon, speelt graag tennis en is veel op het strand te vinden.

Mede door haar studie Pedagogiek kwam zij bij De Baak terecht. Hier heeft zij zich ontwikkeld tot senior opleidingsadviseur. Melanie weet intuïtief vaak de juiste snaar te raken bij haar gesprekspartner. Dat blijft voor haar een uitdaging. Ze vindt het dan ook fijn om klanten terug te hoor zeggen: "wat in een gesprek van uur al niet kan gebeuren" en daarmee de klant te verrassen. Melanie neemt de tijd om de leervraag naar boven te halen en heeft van nature een meer directe aanpak. Iemand een zetje in de juiste richting geven, is haar ding .Inmiddels is zij ook loopbaancoach waardoor zij kandidaten nog gerichter kan begeleiden in hun carrière.


Nynke

In het adviesgesprek daagt Nynke je uit om samen met jou op zoek te gaan naar de essentie van je leervraag. Dit doet ze met beide benen op de grond en tegelijkertijd met kwaliteit en diepgang. Op een integere manier weet zij mensen van nature aan zich te binden en haar heldere blik helpt je om met nieuwe inzichten naar de situatie te kijken en een passend antwoord te vinden op je vraag.

Nynke heeft een achtergrond in de Pedagogiek en heeft een aantal jaren in de jeugdzorg gewerkt. Inmiddels werkt ze alweer heel wat jaren met veel plezier bij de Baak in de rol van opleidingsadviseur.

Patty Boomstra
Patty
Always be curious then you learn
 
Patty heeft een achtergrond in marketing en communicatie. Maar is altijd gefascineerd geweest door de waarom-vraag, om vanuit daar te gaan naar de hoe en de wat. Wat drijft mensen. En wat laten ze zien aan anderen. Zij gaat vanuit haar betrokkenheid en nieuwsgierigheid met jou op ontdekking naar je opleidingsvragen. Wat speelt er voor jou en hoe is dit. Wat wil je uit je volgende stap halen. Wat wil je opgelost hebben. Verder werkt Patty met het Leadership Development Framework (LDF).
 
Zij heeft zelf altijd werken en leren gecombineerd. Als moeder van 2 jongens brengt zij dit graag spelenderwijs in praktijk en is zij actief betrokken bij de speeltuinvereniging, de scoutinggroep en de voetbalvereniging.

Rachel

In een waardevol gesprek is het spreken een gevolg van het luisteren.

Rachel haar grootste drijfveer is jou het gevoel geven dat je er niet alleen voor staat in je zoektocht. Rachel luistert op verschillende niveau's naar wat zij hoort of juist niet. Om tot de kern van je leervragen te komen maakt zij gebruik van het stellen van 'what if' vragen, van stiltes en opdrachten. Het liefste gaat Rachel samen met je al wandelend over ons landgoed de gebaande paden af om zo letterlijk en figuurlijk weer in beweging te komen. Samen te kijken naar mogelijkheden, (wild) te dromen en ontdekken wat je echt wilt  De uitkomst is elke keer weer anders en soms verrassend.

In haar vrije tijd luistert Rachel graag naar muziek, houdt zij van wandelen en fietsen in de buitenlucht. Zij is altijd bezig met veranderen en ontwikkelen. Variërend van haar kapsel, het volgen van een coachingsopleiding, tot het 'pimpen' van oude meubelen. Met twee jonge kinderen komt zij aan dat laatste minder toe, maar daardoor blijft zij ook dromen!

Vera Hofman
Vera

Vera is ooit op de bonnefooi naar Noordwijk vertrokken omdat ze graag aan zee wilde wonen. Inmiddels heeft ze haar hart verpand aan de Baak. Mensen verder willen helpen, daar gaat het om. Ze wil in haar gesprekken precies weten wat er nu belangrijk is, welke vragen er spelen en in welke situaties die zich voordoen. Om helder te maken wat het doel is, wat iemand wil bereiken met een traject. Thema's komen terug, echter elk mens is uniek. Puzzelen noemt ze het, of het nu om een groepstraining gaat of over een individueel traject; ze vindt het belangrijk dat iemand op de juiste plek belandt. Door de vele verhalen en vragen is ze alert om te bekijken of het aanbod van opleidingen nog wel aansluit bij de behoefte van de mensen. Ze signaleert nieuwe mogelijkheden en werkt dit met collega's en trainers uit tot nieuwe trainingen.

In haar vrije tijd is ze in het zwembad te vinden waar ze vele kilometers maakt. Ook is ze chocolade fijnproever en verbonden aan 'Original Beans'. 
 


  Omschrijving Profiel Duur Investering