Masterclass e-coaching

Voor een uitgebreide omschrijving van het programma verwijzen we u naar de website van het Europees Instituut (dochteronderneming de Baak).

Waarom zou ik gaan werken met de nieuwste trend van online begeleiden?
Internet is niet meer weg te denken uit ons leven. We raken steeds meer gewend aan het online communiceren. De online ontwikkelingen bieden u als professioneel begeleider nieuwe mogelijkheden bij het begeleiden of coachen van cliënten en medewerkers. Ook uw cliënten of medewerkers zullen er vaker naar gaan vragen.
Online begeleiden en coachen biedt een waardevolle aanvulling op (en soms zelfs vervanging van) face to face gesprekken. E-coaching is niet alleen een techniek; er is meer voor nodig om de voordelen te kunnen benutten en het effectief en efficiënt in te zetten.
Het tijd- en plaatsonafhankelijke aspect is voor iedereen een (kostenbesparend) voordeel. Maar de kracht van online begeleiden gaat verder. Groot voordeel bij e-coaching is o.a. het frequente contact tussen begeleider en cliënt. Hierdoor ontstaat een levendige interactie en de betrokkenheid wordt vergroot. Je kunt sneller tot de kern komen. Het schrijven heeft een reflecterende werking voor de cliënt. Deze en andere onderscheidende elementen leiden tot het versnellen van het ontwikkelproces bij de cliënt.

Wat biedt de Masterclass E-coaching I?
Wanneer u wilt starten met online begeleiden/e-coachen, dient u op de hoogte te zijn van de mogelijkheden en beperkingen hiervan. De non-verbale communicatie valt weg, dat vraagt extra zorgvuldigheid! Om online begeleiden effectief in te kunnen zetten, dient u te beschikken over de nodige taalvaardigheid; wat is het effect van het gebruik van taal, wat zegt uw cliënt werkelijk in zijn/haar bericht, hoe sluit u aan op het taalgebruik van de cliënt.
In de Masterclass I leert u hoe u e-coaching succesvol kunt inzetten en de verschillen met face to face begeleiding optimaal te benutten. U leert waarom het werkt, hoe het werkt en wat het resultaat is. Aan de hand van de eCP-methodiek doet u ervaring op met e-coachen middels het begeleiden van een proefcliënt (gedurende 3 weken) binnen een beveiligde digitale omgeving. De eCP-methodiek is een methode om de online communicatie van de begeleider effectief vorm te geven en het geschreven bericht van de cliënt op gestructureerde wijze te analyseren.

Voor wie?
Deze Masterclass is bedoeld voor professioneel begeleiders (coaches, psychologen*, loopbaanadviseurs, HR(D) professionals, re-integratie, mobiliteits- of employability-adviseurs,  begeleidings-deskundigen, mentoren & supervisoren en managers) die willen leren hoe je de factoren van e-coachen succesvol kunt inzetten.

Certified e-coach
Voor deze opleiding wordt gewerkt met een competentieprofiel. Na afloop van de opleiding worden de verworven competenties getoetst. Bij het behalen van de benodigde basiscompetenties ontvangt u het certificaat Certified eCoach Level I, waarmee u tevens opgenomen kunt worden in het Nationaal eCoach Register .
De uitvoering van deze specialisatie ligt in handen van het  Europees Instituut (dochteronderneming van de Baak). Voor een gedetailleerde omschrijving verwijzen we graag naar hun website.

De uitvoering van deze specialisatie ligt in handen van het  Europees Instituut (dochteronderneming van de Baak). Voor een gedetailleerde omschrijving verwijzen we graag naar hun website.

 • Onderwerp

  coaching, ecoaching, e-coaching, opleiding ecoaching, opleiding ecoach, opleiding e-coach

 • Doelgroep
  ervaren coaches en professionals
 • Duur
  Doorlooptijd 3,5 maand: 5 dagen
 • Locatie
 • Min. deelnemers
  8
 • Max. deelnemers
  14
 • Prijs (excl. 21% BTW)
  2.656,35 (BTW vrijgesteld) (excl dagarrangement en literatuur, inclusief 6 maanden licentie CoachCampus)
 • Prijs BTW-vrij
  2.656,35 (BTW vrijgesteld) (excl dagarrangement en literatuur, inclusief 6 maanden licentie CoachCampus)
 • Toelichting
  Voor een specificatie verwijzen we je naar de website van het Europees Instituut.
  Omschrijving Profiel Duur Investering