deBaak.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Skype-coaching

Skype-coaching biedt verrassende kansen

SkypeCoaching gaat over contact en aanvoelen wat er bedoeld wordt, maar als je elkaar toch al kent kan een afwisseling met ‘het wonder van de techniek’ een mooi alternatief bieden voor tijds- en filekwesties. Een coachingsgesprek via skype waarbij je elkaar soms zelfs kunt zien wordt nog steeds met argusogen bekeken, maar degenen die het echt proberen zijn meestal enthousiast. Sterker nog het biedt zelfs voordelen. Roos Moll is gecoacht via Skype door Sacha Kluvers, coach van de Baak, tijdens haar verblijf in Vietnam. Coach en coachee vertellen hier over hun ervaringen met coaching via Skype.

Interview door Hasti Biglari, programmamaker Baak Coaching

“We hadden al een coachrelatie”, vertelt Roos, “dus het was makkelijk om deze via skype door te zetten. Voor mij als gecoachte was het fijn om met iemand uit Nederland te kunnen sparren en releflecteren over wat ik allemaal meemaakte in Vietnam. Ik zat 8 maanden in Vietnam waar ik trainingen gegeven heb aan ontwikkelingsorganisaties in de regio Indochina, en dat is een hele intense ervaring. Fijn om iemand die daar helemaal buitenstaat te spreken. We konden elkaar zien met de webcam. Als je je instelt op dat je per skype/telefoon een gesprek zal hebben, zit de afstand ook helemaal niet in de weg. Het is dan ook wat je verwacht. Eigenlijk voelde ik me zelfs vrijer in het gesprek dan dat je tegenover elkaar in een kamertje zit. Ik zat gewoon rustig in mijn eigen omgeving en haalde er dus zeker zoveel uit als in een normaal gesprek, maar nu kostte het me geen tijd om ergens naar toe te gaan.”

Geen storing van vooroordelen of uiterlijkheden
Sacha: “Als coach moet je je op een dergelijke afstand nog meer afstemmen op de gecoachte, op wat zij zegt en op wat je hoort. Coaching is werken met dat wat er is, in een skyperelatie wordt je minder afgeleid door de uiterlijkheden en kan je dat nog beter doen. Ik denk zelfs dat het werkt als je iemand helemaal niet kent. Als je puur op de stem en eventueel de webcam af moet gaan, heb je ook minder last van vooroordelen (die er altijd zijn) en kan je puurder werken als coach.” Roos vond het wel fijn dat zij haar coach wel kende. Dan is het basisvertrouwen aanwezig. “Maar misschien voel je je juist vrijer om alles te bespreken wanneer je iemand niet kent.”

Meer informatie
Wil je meer weten over coaching bij de Baak, al dan niet via Skype? Kijk dan op www.debaak.nl/coaching
Voor Skype-coaching gelden dezelfde tarieven en voorwaarden als voor 'real-life' coaching: 5 sessies van 1,5 uur à € 395,- excl. btw.
Het is aan te bevelen om het 1e gesprek wel 'face-to-face' te houden.

Voor meer informatie neem contact op met de medewerkers van Baakcoaching (0343 55 6520) of  coaching.postbus@debaak.nl .


  Omschrijving Profiel Duur Investering