De Innerlijke Man en Vrouw

Een workshop voor mannen én vrouwen
We hebben het hard nodig in onze organisaties; een goede balans tussen mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten. Maar hoe zit het met de balans in onszelf? Staan beide zijden in al hun volheid tot je beschikking in je werk en je leiderschap? Het mannelijke in ons als vertegenwoordiger van de expressieve, daadkrachtige, gevende kant van ons wezen. Het vrouwelijke als de ontvankelijke, empathische, zachte kant. In deze workshop onderzoek  je beide kanten in jezelf en jouw leiderschap. Door de kwaliteiten van het vrouwelijke en het mannelijke in jezelf – en anderen -  te erkennen en ruimte te geven, sta je sterker en ben je vollediger aanwezig in je leiderschap.  Of je nou een man of een vrouw bent.

Werkwijze
In deze workshop werken we van binnen naar buiten. We maken gebruik van het gedachtengoed van onder meer EssentieCoaching® van Lenne Gieles. Vanuit haar model van vrouwelijke en mannelijke energie in onszelf onderzoeken we hoe dat in ieder van ons is ontwikkeld en hoe dat momenteel uitwerkt in je dagelijks leven. Daarbij maken we onder meer gebruik van de ontmoeting en de verbeeldingskracht. We maken de mannelijke en vrouwelijke energie letterlijk voelbaar en zichtbaar in de groep.  Wat kom je dan tegen als het expliciet gemaakt wordt? Vanuit de reflectie is een innerlijke verschuiving van je zelfbeeld mogelijk, daar waar dat gewenst is.

Resultaten
Je durft jezelf te zien met het volledige spectrum aan mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten die je in je hebt. Je wordt je bewuster van je eigen oordelen en triggers op delen van je persoonlijkheid en die van anderen. De mogelijkheid opent zich om je weer toe te eigenen wat verloren was gegaan of niet gezien kon worden. Dat maakt je zowel zachter als sterker, daadkrachtiger als stiller, bescheidener als verantwoordelijker. Je ontwikkelt je voorbij een eenzijdig beeld van het mannelijke en vrouwelijke door beide kanten in jezelf tot wasdom te laten komen. Mogelijk opent zich een verrassend en veelzijdig nieuw perspectief.

Doelgroep
Leidinggevenden en professionals 

Workshop wordt gegeven door: 
Cornalien Stolker
Jan Ubels


  Omschrijving Profiel Duur Investering