Baak M/V


Baak M/V kijkt naar de samenwerking tussen mannen en vrouwen in organisaties.
Als we organisaties duurzaam willen inrichten, hebben we mannelijke én vrouwelijke kwaliteiten nodig. Testosteron én empathie. Ook aan de top. Of misschien wel juist aan de top! De toename van complexiteit vraagt meer talent, nieuwe vaardigheden en complementaire kwaliteiten. In de praktijk is de samenwerking tussen man en vrouw soms uitdagend. Op deze pagina vind je inspiratie, gezichtspunten en producten die we op dit thema leveren. Om een groter bewustzijn van de verschillen tussen mannen en vrouwen op het werk en de impact ervan op leiderschap te bewerkstelligen. Nog te vaak merken we dat het thema wordt genegeerd, men wil erboven staan of het wordt veroordeeld. Hoe kan je echt omgaan met de spanning van verschillen?

Ben jij professional, manager of leidinggevende en spreekt dit thema jou aan? Ontdek wat de mogelijkheden zijn om met dit thema binnen jouw werkomgeving aan de slag te gaan door contact op te nemen via baakmv@debaak.nl.

Onze producten:
- Open training Leiderschap voor Vrouwen (LVV) – 21 september 2015
- Open inschrijving dinersessie bij training Leiderschap voor Vrouwen (LVV) op 14 december 2015. Meer informatie volgt.
- Workshop de-innerlijke-man-en-vrouw
- Workshop Survival kit voor vrouwelijke leiders 
- Workshop Mindshake (M/V) 1 of 2 dagdelen: Een humoristische workshop over de communicatie tussen mannen en vrouwen op de werkvloer. Taboes worden eindelijk bespreekbaar!
- Workshop Realiseer jij je (zakelijke) doelen?
Terug van verlof coaching

Onderstaande producten hebben wij op maat geleverd aan organisaties:

- Workshop Vrouw in Mannenomgeving - Voor vrouwelijke trainees, die van hun loopbaan een succes willen maken. Alles over de ongeschreven regels, man-vrouw communicatie, ambitie en macht in organisaties. Leer samen met andere jonge vrouwen over hoe het spel gespeeld wordt! Duur: 1 dagdeel (uitgevoerd voor bancaire sector)

- Diversity Coaching: Krijgt jouw ambitie vleugels? - Coachingstraject door een gespecialiseerde Diversity Coach, voor ambitieuze vrouwen die een stap willen zetten in hun organisatie. De meeste mensen zien jou helemaal zitten als 'talent'.  Maar jij bemerkt twijfels bij jezelf. Door een combinatie van een face to face gesprek én e-coaching onderzoek je wat er nodig is om je ambitie vleugels te geven. En maak je het concreet.  Een korte en krachtige interventie.
Duur: 1 face tot face gesprek van 2 uur op locatie Driebergen, en 6 weken digitale begeleiding als follow-up (uitgevoerd voor bancaire sector)

-Training Priority 2013: een jaarlijks terugkerend traject voor vrouwelijke veertigers met ruime management ervaring. Duur: 9 maanden. Uitgevoerd voor een grote non-profit organisatie

Quotes van deelnemers:
“De voorbereiding op het coachingsgesprek vond ik al heel nuttig omdat je bewuster gaat nadenken over Diversity aspecten, en dat ook gericht met je leidinggevende bespreekt. Het gesprek zelf was ook heel nuttig, omdat ik feedback kreeg op een aantal aspecten en ook verschillende visies op hoe ik effectief kan zijn.”

“Het heeft mij mij meer gebracht dan ik had verwacht; hoe interactie werkt tussen mannen en vrouwen en specifiek naar mijn eigen situatie; wat mijn eigen rol is en hoe dat in een groep werkt.”

 

Ons team:

 

 

Janneke Kreek
Als jonge, ambitieuze vrouw ben ik gefascineerd door de processen die spelen in de werkomgeving en hun invloed op ontwikkeling van talent. En welke rol speelt diversiteit daarin?

In de kern verbinden we. In de verschillen voegen we toe. 
Lu Tzu 

Lees meer over Janneke

 

Martin Groenhuis
Als 'Dilemma-liefhebber' ben ik altijd op zoek naar verschil, naar complementaire ideeën en invalshoeken. In het verhelderen van de tegenstelling ligt de mogelijkheid tot meer integraal inzicht verborgen. Zo kijk ik ook naar het M/V thema. Diversiteit als motor voor leren en ontwikkeling.

Doe de diversiteitstest en ontdek hoe jij tegenover diversiteit staat.

Lees meer over Martin

 

Anja de Boer
Als relatiedeskundige ben ik geïnteresseerd in de onderlinge verhoudingen tussen mensen. Welke positie nemen zij in ten opzichte van elkaar in de samenwerking?
De tandem tussen mannelijke en vrouwelijke leiders op de apenrots vraag om relationele behendigheid en kent speciale uitdagingen.


Lees meer over Anja 

Koen de Boer
Als veranderkundige ben ik gefascineerd in de wijze waarop wij antwoorden vinden op onze verandervraagstukken. Zonder dat we het doorhebben verzinnen we antwoorden op vragen die het vraagstuk complexer maken en daarmee het probleem in stand houden. Zo ook in het diversiteit vraagstuk. Het gaat in deze discussie allang niet meer over de kracht en het belang van diversiteit, alleen dat het moet.

Lees meer over Koen

  Samira Abbadi

Contact
Als je vragen wilt stellen over ons aanbod of suggesties hebt voor de Baak M/V website of activiteiten rondom dit thema, neem dan contact op via email.


  Omschrijving Profiel Duur Investering