Oldtimers behouden hun waarde!!!

Babyboomers zijn eigenlijk oldtimers. In de term “old timer’ zit waardering. Het gaat over mooie modellen, met zorg onderhouden en gekoesterd. Met bijzondere eigenschappen waarover met glinsterende ogen verteld wordt. Ze hebben fiscale voordelen, een grote vriendenkring met andere bezitters en bij veel gelegenheden mogen ze opdraven en worden ze letterlijk in het zonnetje gezet. Daar hebben ze veel tijd en geld voor over. Bij oude auto’s is dat dus anders dan bij mensen. In veel organisaties hebben ze het over mensen die vergrijzen en hun waarde verliezen.

Er bestaan treffende parallellen tussen de berijders van oldtimers en organisaties die mensen de gelegenheid geven om deel te nemen aan het programma Investeren in Meesterschap
Bij oldtimers wordt heel zorgvuldig geluisterd naar de motor; er wordt gekeken of er roest ontstaat en het is een sport om naar vervangende onderdelen te zoeken en die zelf in te bouwen. Het opmerkelijke is dat het goed zorgen voor het voertuig zeer inspirerend werkt ook al duurt het even voor je de resultaten ziet. De activiteit zelf is het belangrijkste. Onlangs zei een vijftiger die van oldtimers houdt dat nog: “als we sleutelen dan kom ik weer tot mezelf, met mijn vrienden. Dan valt alle gezeik van status en presteren weg. Of je nou een ton verdient of werkeloos bent, het maakt niet uit: pure inspiratie en creativiteit man.

 De reacties van oud-ITL deelnemers lijken daar sterk op maar de auto waar ze aan sleutelen heet Leven & Werk.
Toen we onlangs ex-deelnemers vroegen naar de effecten van het programma deden de antwoorden de vergelijking met een oldtimer ontstaan:
- het voelt een beetje als een APK, dat moet je een paar keer doen in je leven
- goed onderhoud is bijzonder inspirerend
- ik zit weer aan het roer, en zo hoort het ook
- in de mallemolen van alle dag kom je er anders niet serieus aan toe
- het heeft me zeer geholpen om enige tijd stil te staan bij de vraag wat mijn nieuwe koers moet zijn
- het kiezen in mijn werk is me nu veel makkelijker afgegaan

Investeren in je werk en in de tweede helft van je leven kan maken dat de toekomst perspectieven biedt die voorbij het Zwitserleven gevoel gaan.

 


  Omschrijving Profiel Duur Investering