Something Special

29 jun 2015

Op 29 juni aanstaande organiseert de Baak ‘Something Special’, voor alle personal assistants, secretaresses en officemanagers van Nederland. ‘Something Special’ is een beleving en betekent een middag quality time waar leren en ont-moeten in een vitale omgeving centraal staan.

'Something Special' staat in het teken van vitaliteit en geluk. Samen met Martin Hersman, ex top schaatser en Chief Vitality bij de Baak, gaan we in op deze thema’s tijdens 2 rondes vol verrassende workshops. Tijdens het netwerken met vakgenoten na afloop van de workshops serveren wij de food & drink trends van deze zomer. Hierbij voeren vers, ambachtelijk, lekker, gezond en duurzaam de boventoon.

De kosten van ‘Something Special’ zijn € 99,00 p.p. excl. BTW. Hiervan gaat € 33,00 naar het goede doel ‘Het vergeten kind’. 

‘Something Special’ vindt plaats op Landgoed de Horst in Driebergen. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via 0343 55 61 79 of per e-mail baakboeking@debaak.nl.

Programma
13.00-13.30 uur Ontvangst in Maitland met sandwiches
13.30-14.00 uur Plenair programma
14.00-14.15 uur Korte break
14.15-15.15 uur Workshopronde I
15.15-15.45 uur Pauze
15.45-16.45 uur Workhopsronde II
16.45-17.00 uur Korte break
17.00-17.15 uur Plenaire afsluiting
17.15-18.15 uur Borrel met culinaire hapjes

Workshops
Tijdens Something Special bieden we een divers aanbod van workshops aan rondom de thema’s vitaliteit en geluk. Hieronder alvast een overzicht van de tien workshops. Hou de website goed in de gaten voor updates over de workshops!

Improvisatietechnieken – Van controle naar creatie!
Opvallend is dat als je professionals bij elkaar zet er al snel een serieuze sfeer ontstaat. Een professional wordt vaak gezien als een beheerst persoon die weet waar hij/zij het over heeft, en controle over de situatie heeft. Humor en plezier kan echter in vele situaties effectiever zijn. Humor zorgt voor contact, overzicht en verbindingen die anders niet gemaakt kunnen worden. Het houdt situaties flexibel. De kracht van flexibiliteit met focus op het uiteindelijk gedeeld doel.
Playfulness geeft een mindset en manieren om spelenderwijs samen met deze omgeving nieuwe kansen te creëren. Van het proberen onze gewenste situatie te forceren, naar het aansluiten op verandering en het passend maken bij onze verlangens. Mensen houden van controle, maar bij het maken van een plan loop je al snel achter bij de realiteit. Kunnen we dus onze veiligheid creëren door in continue co-creatie te blijven met onze omgeving en daar plezier in te hebben?
Deze workshop wordt verzorgd door Rutger Slump.

Balanstraining - In je kracht!
Een drukke baan, met van tijd tot tijd ook echt wel wat stress. Je loopt jezelf wel eens voorbij. Wil jij structureel energiek en plezierig werken? In deze interactieve workshop geven we je eenvoudig toepasbare handvatten hoe je in de meest hectische tijd, weer in je kracht komt. Even stilstaan, waardoor je daarna weer effectiever, productiever en gezonder verder kunt werken. Natuurlijk niet alleen op je werk, maar ook privé toe te passen.
Deze workshop wordt verzorgd door Emile Buring en Irina Reulink-Bosman, trainer/coaches en Rebalancers.

De kracht van aandacht – Waardeer en je krijgt meer!
Complimenten zijn misschien wel de meest onderschatte sociale instrumenten die we tot onze beschikking hebben. Ieder van ons hongert naar erkenning en dat is precies wat een compliment verschaft. Ieder mens heeft behoefte aan erkenning en waardering. Niet alleen voor wie hij/zij is, maar ook voor wat hij/zij doet. Zodra men zich gewaardeerd voelt, gaan de zaken/dingen sneller, met meer plezier en dus met een beter resultaat. De ingrediënten van de workshop ‘Waardeer en je krijgt meer’! is dan ook voor iedereen van toepassing. Tijdens deze vrolijke en inspirerende workshop wordt de aanwezigen ‘hands-on’ duidelijk gemaakt:
- waarom wij allemaal ‘snakken’ naar waardering
- waarom wij zo’n moeite hebben met het geven van complimenten
- wat het belang is van regelmatige positieve aandacht
- hoe je complimenten geeft, maar vóóral ook: hoe niet!
- hoe je van complimenteren een tweede (oprechte!) natuur maakt
Deze workshop wordt verzorgd door Jolanda Poortvliet, eigenaresse van entertainment bureau ‘Verrassend Jo’.

Kwaliteit als basis voor jouw ontwikkeling  
Zou jij weleens je sterk en zwakke punten helder willen krijgen? Merk je dat je je soms ergert aan de ander terwijl je eigenlijk weet dat je op dat moment misschien wel iets van de ander hebt te / kan leren? Maar wat is dat dan? Wil je weten wat je sterke en zwakke punten je vertellen over het contact met anderen? Wat je omgeving jou kan zeggen over jouw sterke en zwakke punten en waar jij je meer in mag ontwikkelen en andersom? In deze workshop leer je hoe jij effectiever kan worden in lastige situaties. Je krijgt inzicht hoe jij irritaties kan ombuigen in een uitdaging en wat je daarin van de ander kan leren en de ander van jou.
In deze workshop ga je aan de slag en krijg je antwoord op:
- Wat jouw sterke en zwakke punten zijn
- Waar jij je in kan ontwikkelen
- Wat de ander daarin van jou kan leren
Deze workshop wordt verzorgd door Eline Stoit, opleidingsadviseur bij de Baak waar ze zich bezig houdt met individuele en organisatievraagstukken.

Zingen, luisteren, voelen
Maak je geen zorgen: in deze workshop hoef je geen solo te zingen. We gaan ontspannen samen zingen en on-the-spot muziek creëren! Dat doen we aan de hand van bestaande muziek, maar we gaan ook nieuwe muziek laten ontstaan in de workshop zelf. We zullen oefeningen doen om zoveel mogelijk ruimte te geven aan ieders persoonlijke ideeën. Door los te laten, niet te oordelen, maar te ervaren. Zo zullen ieders ideeën de ruimte krijgen. Of je vaak of niet vaak hebt gezongen maakt helemaal niets uit. Iedereen kan het. Bovendien, het is wetenschappelijk bewezen: zingen maakt gelukkig!
Deze workshop wordt verzorgd door Maartje Meijer, zangeres, pianist en componist. Maartje is als docent verbonden aan het conservatorium van Amsterdam en geeft op verscheidene conservatoria gastlessen.

Managing Happiness
Geef je om te nemen? Neem je om te geven? Of ruil jij liever uit? Wat heeft jouw voorkeur?
Recent onderzoek heeft aangetoond dat mensen onderverdeeld kunnen worden in gevers, nemers en uitruilers. Ontdek in deze workshop wat jouw voorkeursstijl is en wat een andere stijl jou kan brengen. Zo is geven een heel krachtig instrument…mits we het goed inzetten! Hoe doen we dat op een manier waarbij we ons gelukkig voelen? Hoe kun je op een gezonde manier geven?
Tijdens deze workshop deel ik inzichten en krijg je tips over hoe je op een gezonde manier kunt geven. Onderwerpen die aan bod komen zijn:
- Wat zegt de theorie over gevers, nemers en uitruilers?
- Wat voor type ben jij zelf?
- Wie zijn het meest succesvol en waarom?
- Wie zijn het minst succesvol en waarom?
- Hoe kun je een succesvolle gever worden?
- Wat betekent dit in de dagelijkse praktijk?
Neem de tijd om te ontdekken wat geven jou kan brengen!
Deze workshop wordt verzorgd door Judith Becker, eigenaar van Managing Happiness van waaruit zij tools en interventies ontwikkelt om positieve verbindingen tussen mensen te creëren. 

Schilderworkshop - Vitaliteit en geluk in beeld! 
Wat betekent vitaliteit voor jou? Hoe gelukkig voel jij je eigenlijk? Spreekt het je aan om deze vraag op een creatieve manier te onderzoeken en in beeld te brengen? Kom dan naar deze schilderworkshop van Anneke Nijenhuis en laat je verrassen …. ook (en misschien wel juist) voor diegenen die zichzelf helemaal niet zo creatief vinden …! Deze workshop wordt verzorgd door Anneke Nijenhuis. 

Slaap & Vitaliteit
We slapen ongeveer een derde van ons leven, bij elkaar opgeteld zo’n 25 jaar! Gek genoeg weten veel mensen toch vrij weinig over slaap. Waarom slapen we? Wat gebeurt er als je slaapt? En hoeveel slaap hebben we nu eigenlijk nodig?
Ondergrondse bunkers, heliotropen, ECG’s en nonnen hebben slaapwetenschappers geholpen om antwoorden te geven op deze vragen. Door beter te begrijpen hoe slaap werkt, begrijp je ook beter wat je kunt doen om goed te slapen. In de workshop Slaap & Vitaliteit komen veelvoorkomende misverstanden over slaap aan bod en krijg je concrete tips om beter te slapen en meer uit je dag te halen. Deze workshop wordt verzorgd door Isabel van Schie, gezondheidszorgpsycholoog bij Slaapmakend. Psychologenpraktijk Slaapmakend is volledig gespecialiseerd in de behandeling van slapeloosheid. Dankzij de nieuwste wetenschappelijke inzichten zijn de behandelingen (zonder medicatie) zeer effectief: ruim 85% ontwikkelt tijdens het traject een gezond slaappatroon. Voor meer informatie: www.slaapmakend.nl.

Indruk van vorig jaar

Aanmeldformulier | Something Special

Graag neem ik deel aan ‘Something Special’ bij de Baak op Landgoed de Horst, de Horst 1, te Driebergen.

Persoonsgegevens
Aanhef
*
*
*
*
*
Factuurgegevens
*
*
*
*
*
*
*

  Omschrijving Profiel Duur Investering