Personal coaching

In je kracht staan. Je kwaliteiten kennen, maar ook wat je belemmert. Durven zien ‘hoe het is’. Jezelf diepgaande vragen stellen. Zelfreflectie. Talenten leren kennen. Wie ben je, wie wil je zijn? Persoonlijke ontwikkelingsdoelen stellen. Waar zit de twijfel, en waar je overtuigingskracht? Wat straal je uit, hoe zien anderen je? Jezelf ontwikkelen naar volledigheid.

Waarom personal coaching?
Personal coaching is een reis naar diepe zelfbewustwording. Het gaat over rust vinden in jezelf, jezelf krachtig voelen, maar ook je kwetsbaarheid leren kennen en daarmee leren omgaan. De (werk)wereld van vandaag biedt weinig zekerheden, veel keuzes, complexe vraagstukken. Makkelijk om daarin verward of uit balans te raken. Zekerheid krijg je niet zo vaak meer door een strakke functieomschrijving of gebeitelde toekomst. De professional van nu wordt op zichzelf teruggeworpen. Van jou wordt zelfstandigheid gevraagd, stevigheid, flexibiliteit, verantwoordelijkheid, helderheid en doelgerichtheid. Er is weinig grip in de omgeving, dus dat alles moet je zelf ontwikkelen. Daarom is zelfkennis nodig: weten wat je wel en niet kunt, wat je wilt, waar je talenten liggen, wat je doelen zijn, waar je kwetsbaarheid zit, en hoe daarmee om te gaan. 

Vragen zijn bijvoorbeeld: 
- Hoe kan ik meer invloed uitoefenen?
- Hoe kan ik mensen motiveren en enthousiasmeren en omgaan met weerstand?
- Hoe kan ik ervoor zorgen dat mensen hun eigen verantwoordelijkheden nemen? Waarom lijkt het alsof anderen minder gemotiveerd zijn dan ik?
- Hoe kan ik meer stevigheid ontwikkelen, opkomen voor mijn belangen en mezelf meer uitspreken?
- Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik met de juiste dingen bezig ben, in plaats van opgaan in 'de waan van de dag'?
- Hoe kan ik leren omgaan met conflictsituaties?
- Waarom vind ik het lastig om hulp te vragen en zaken te delegeren?
- Ik merk dat ik minder voldoening haal uit mijn werk.
- Hoe kan ik mijn drive weer hervinden?
- Hoe kan ik mijn zichtbaarheid vergroten?

Werkwijze
Personal coaching is een vorm van coaching waarin jij als persoon centraal staat. Toch gaat ook deze vorm van coaching over werk, over effectiviteit, en over resultaten behalen. Personal coaching is persoonsgericht vanwege het besef dat je zelf het instrument bent om je resultaten te bereiken. De context waarin je werkt komt aan de orde, maar steeds als aanleiding tot jouw persoonlijke vraagstukken. Want via de uitdagingen die op je afkomen, kom je in contact met wie je bent, waar je kwetsbaarheid ligt, en leer je daarmee om te gaan.
Personal coaching is diepgaand, confronterend, inzichtgevend. De coach biedt een omgeving waarin je in alle rust en veiligheid naar jezelf leert kijken. Niets is verkeerd of fout. Een basisprincipe is: ontwikkeling kan alleen gebeuren vanuit volledige acceptatie van wat er nu is. Dus leer je open, eerlijk, kwetsbaar en liefdevol met jezelf om te gaan. Om van daaruit te zoeken naar mogelijkheden, energie, kracht, en inspiratie.

Voor wie?
Personal coaching is er voor ieder die bewust is dat er meer is dan alleen het concrete niveau. Voor wie zichzelf vragen stelt. Voor wie gelooft dat innerlijke groei en uiterlijke effectiviteit met elkaar te maken hebben. Voor wie bereid is naar zichzelf te kijken, ook wanneer je pijnlijke dingen tegenkomt. Voor wie gelooft in ontwikkeling door (zelf)inzicht.

Kosten
De kosten van een gesprek van 5 kwartier bedragen € 250,-- excl. btw. De kosten van een traject van 5 gesprekken bedragen dus € 1.250,-- excl. btw.


  Omschrijving Profiel Duur Investering