Persbericht Monterey - de Baak

Driebergen, 22 mei, 2013        

De Baak werkt samen met het Monterey Institute for International Studies in California, op het gebied van sociaal en ecologisch ondernemerschap. 

De Baak, centrum voor leiderschap en ondernemerschap, kondigt aan dat de Baak samen met het Monterey Institute een nieuw programma lanceert in Nederland genaamd: Frontier Market Scouts - Europe. In dit programma worden professionals getraind op het gebied van sociale ondernemingen en effectief investeren.

Het Frontier Market Scouts (FMS) programma werd aanvankelijk ontwikkeld door het Monterey Institute, Village Capital, en Sanghata Global. Het is bedoeld voor jonge mensen die als ‘talent scouts’ en investeringsmanagers lokale ondernemers en maatschappelijk bewuste investeerders helpen in regio’s van de wereld waar weinig inkomen en kapitaal is. Sinds de lancering van het programma twee jaar geleden is het licht gegroeid en heeft het recentelijk de prestigieuze Ashoka U-Cordes Innovation Award gewonnen. Het FMS-Europe Programma, dat door het Monterey Institute en de Baak samen ontwikkeld en georganiseerd wordt, zal twee keer per jaar in Nederland starten vanaf januari 2014. Deelnemers komen uit de hele wereld.

Vanaf 2011 werken de Baak en het Monterey Institute samen in een strategische alliantie. De directeur van het Monterey Institute, Sunder Ramaswamy zegt erover: “De introductie van het FMS-Europe programma representeert onze echte samenwerking waarbij we ieder dezelfde missie en visie delen om een verschil te maken in de wereld en de meest urgente problemen aan te pakken.”  Door de samenwerking zullen in dit programma wereldwijde denkers van top niveau optreden uit Nederland en California.

Andere programma’s die in 2014 in samenwerking gepland worden zijn: Driving Values and Ethics within Organizations, Matching Organizational Growth & Talents en Learning Journeys to Monterey and Silicon Valley.

Arko van Brakel, CEO van de Baak voegt toe: “We zijn er trots op ons nieuwe partnerschap met het Monterey Institute aan te kondigen. Wereldwijd denken en lokaal handelen is belangrijk voor de Baak omdat de wereld snel veranderd van een MEconomy naar een WEconomy. Om de uitdagingen en kansen te kunnen zien die deze paradigma verschuiving ons en onze klanten brengt, zoeken we naar ideeën voor een duurzaam, sociaal en ecologisch getint kapitalisme. De combinatie van de wetenschappelijke aanpak van het Monterey Institute en de Baak’s focus op de ‘Human Side of Enterprise’ zal ‘global prototyping’ mogelijk maken. De gezamenlijke programma’s die wij ontwikkelen zijn gebaseerd op de combinatie van een wereldwijde eco mindset, wetenschappelijke kennis en de wil om onderdeel te zijn van lokale oplossingen. Hier zullen we de nieuwe duurzame business modellen vinden die ons naar de toekomst brengen. De Baak versterkt haar positie door een platform te bieden waar internationale netwerken van tegenwoordige en toekomstige lokale en wereldleiders samen kunnen komen om van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Ons doel is hen voor te bereiden om een verschil te kunnen maken voor zichzelf, hun organisatie en de samenleving.”

Het Monterey Institute of International Studies is gevestigd in Monterey, één uur rijden van Silicon Valley. Het is een internationaal gerespecteerde ‘graduate school’ van het Middlebury College. Sinds 1955 voorziet het instituut afgestudeerde professionals van een diploma op het gebied van internationale business, educatiemanagement, omgevingsbeleid, internationale beleidsstudies, vertaling en interpretatie, en andere specialistische certificaties. De studenten komen uit meer dan 50 landen. Kijk voor meer informatie op: www.miis.edu

De Baak is ontstaan uit Nederland’s grootste ondernemingsorganisatie; VNO-NCW. Haar focus ligt op de ‘Human Side of Enterprise’ in organisaties en in de samenleving. Voor nationale en internationale individuen en bedrijven biedt de Baak opleidingen met ‘open’ inschrijving en maatwerk programma’s waarbij de focus ligt op leiderschap, ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling. De Baak sponsort events die de dialoog aanwakkeren over thema’s zoals sociale verantwoordelijkheid, diversiteit en duurzaamheid. Zij helpen individuen en organisaties effectief te worden in het werk gecombineerd met persoonlijke ontwikkeling. www.debaak.com/alliances/monterey en www.debaak.nl

Voor meer informatie of contact: 
Kristin Jooss-Amadon, Senior Programmamaker & International Business Development bij de Baak Tel.: 0031-681953228  / e-mail: k.jooss@debaak.nl


  Omschrijving Profiel Duur Investering