De BaakMail februari 2014

Ter Inspiratie Header 

Graag verrassen we je weer met artikelen en filmpjes over leiderschap, (intern) ondernemerschap en innovatie. Zie het als een nieuwsbrief van de Baak, maar dan anders. Enjoy!

Hartelijke groet, de Baak 

Baakmail
01-feb

Primeur: ‘High Performance Leadership’
Medewerkers die niet alleen doen wat je zegt, maar voelen wat je wilt bereiken...Om zo ver te komen in je leiderschap moet je bereid zijn meer van jezelf te laten zien. Lees het 1e hoofdstuk van De Prestatiedoorbraak van Paul van Schaik, een van de trainers in dit nieuwe Baakprogramma dat start op 11 maart.

Jeugdwerkeloosheid is toekomstbedreiging; wat te doen?
Te veel jongeren zoeken werk en bedrijven ontbreekt het aan budget voor jong talent terwijl ze de frisse blik wel kunnen gebruiken. Wordt dit een ‘verloren generatie’? Beleef ‘out of the box’ denken met spannende werkervaringsplekken voor jongeren én bedrijven tijdens ons kosteloze Webinar op wo. 19 maart van 20-21 uur.

Metropole Orkest Big Band speelt Quincy Jones in ons Theater Maitland

Theater Maitland werd recent door ons gebouwd als ‘ronde playground’ voor leer-evenementen, waar cultuur een onderdeel van is. Met trots kondigen we dit programma aan op zaterdagavond 8 maart met optioneel een lezing van director Marc Altink over ondernemen met een orkest.
  Hoe krijg ik mensen mee?
Dit is een van de vele gestelde vragen aan onze opleidingsadviseurs. Arko van Brakel, directeur van de Baak,  schreef er deze column over op zakelijk.nu. Nieuw is dat opleidingsadviesgesprekken naast telefonisch of zittend nu ook wandelend gevoerd kunnen worden. In het bos, of aan zee. Frisse lucht geeft helderheid van geest… 
  Wat is het voordeel van een rommelig bureau?
De drie ‘game-changers’ Steve Jobs, Albert Einstein en Mark Twain, hadden alle drie een chaotische werkplek, met papieren, magazines en verschillende objecten. In onze tijd van flexplekken en androids ziet dat er wat anders uit maar toch: de sleutel naar een creatieve mindset is dichtbij... 

De volgende BaakMail verschijnt maart 2014


  Omschrijving Profiel Duur Investering