Op zoek naar de verdieping en inspiratie van 'Midlife'


Interview met Ed Hagedorn, coach en eigenaar van The Well Company

Door Petra Baars

Als je jong bent lijkt het leven oneindig en ligt je toekomst nog helemaal open. Je voelt je krachtig en ambitieus, en bent gericht op verwezenlijking van je dromen. In je tweede levenshelft, zo rond je 40e, komt daar een verschuiving in. Je beseft dat er nog vele jaren zijn, maar ook de eindigheid. Voor velen komt er een soort ‘Wake-up Call’: ‘Als ik zo doorga, wat heeft het leven en mijn werk me dan eigenlijk nog te brengen?’

Het is een periode van transformatie volgens Ed Hagedorn, eigenaar van The Well Company. “Je komt in een ruimte die je nog niet eerder hebt ervaren. Wat zeker en vaststaand was, komt onder druk te staan en je gaat twijfelen aan de waarden waar je eerst helemaal achter stond, zowel in je werk en privéleven. Dan volgt veelal een periode van introspectie waarin je de betekenis van je leven tot onderwerp van reflectie maakt, je realiseren wie of wat je in wezen bent, wat je tot nu toe bereikt hebt en hoe je er mee verder wilt.

Verlangen naar oorspronkelijkheid
Er ontstaat een sterk verlangen te leven en werken vanuit je oorspronkelijke kracht, om je talenten en eigenschappen te gebruiken waarmee je geboren bent. Bij iedereen worden er tijdens de opvoeding en werkzame leven delen van het ‘spontane zelf’ onderdrukt. Je hebt leren voldoen aan verwachtingen van je omgeving en komt tot de ontdekking dat je je innerlijke leven onvoldoende belicht hebt. Dat besef roept allerlei gevoelens op: verlies van verbondenheid met je werk of omgeving, verwarring over je rol in het leven, onduidelijkheid over waar je naartoe wilt, en soms zelfs het gevoel geen controle meer te hebben. Wat je dan te doen staat is terughalen waar je aan voorbijgelopen bent en dat verbinden met de toekomst die nog voor je ligt.

Jezelf bevrijden uit je rol
Als je voelt dat je niet groeit en bloeit, dat je niet vrij in je bewegingen bent, dan wil je het graag anders gaan doen. Maar veranderen is niet gemakkelijk, toch wil iedereen uiteindelijk op zijn of haar bestemming komen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je van werk of functie wilt veranderen of dat je in je huidige functie naar verrijking zoekt, dat je iets wilt toevoegen of er van af wilt halen. Je wilt het in elk geval jezelf kunnen zijn in de functie die je vervult. Ook een kleine verandering kan dan al van voldoende betekenis zijn.

Kiezen voor verdieping
Je gaat op zoek naar waar je goed in bent en echt plezier aan beleeft, naar datgene waarin je je van nature herkent. Je voelt de kracht door te koersen op de essentie waar het in het leven voor jou om gaat en die te verbinden met je werk. Het gaat dan ook om keuzes maken waar vaak pijnlijke processen bij horen waar je door heen moet. Je moet daarvoor je nek durven uitsteken, soms risico nemen wat onveilig voelt. Heel veel mensen kennen dit gevoel.”

Coaching
Ed Hagedorn begeleidt dit soort persoonlijke veranderingsprocessen aan de hand van zo’n 5 tot 8 dieptegesprekken waarin je met elkaar zoekt naar patronen in je leven en welke stuwende en belemmerende tendensen zich daarin voordoen. Het is een dialoog waarin de onderwerpen en vragen die je bezighouden op een natuurlijke wijze worden aangeraakt. Het is wel belangrijk dat je je openstelt en de confrontatie met je zelf wenst aan te gaan. Het doel is jezelf te verbeteren of te veranderen. De midlife fase waarin je bent, is voor jou de kans om daarin stappen te zetten en te komen tot integratie van oorspronkelijke kracht en de keuzes die je in werken en leven maakt.


Ed Hagedorn werkt met mensen uit hoger- en middenmanagement en met professionals. Verder informatie kun je vinden op: www.edhagedorn.com

 


  Omschrijving Profiel Duur Investering