Expeditie evenement: Dag van Geluk

1000 Geluksboeken verzamelen al zwervend het geluk van Nederland

Op 20 maart, de internationale dag van Geluk uitgeroepen door de Verenigde Naties, zullen twee maanden lang 1000 Geluksboeken door Nederland zwerven. Nationaal Fonds Kinderhulp, Stichting Gelukskoffer, Stichting Duurzame Pabo en de Baak zullen hiermee het Geluk van Nederland inventariseren.

Van 20 maart tot 20 mei zullen met deze geluksboeken meer dan 10.000 verhalen verzameld worden en wordt het geluk van Nederland zichtbaar. Het Geluksboek biedt ruimte aan iedereen om zijn of haar geluksmoment, beeld, gedicht, woord, daad, lied, foto, schilderij, persoon, tweet in het boek te plaatsen en uiteindelijk te delen met anderen. Het boek wordt elke keer doorgegeven, zodat iedereen in Nederland tegelijkertijd zijn geluk kan delen en doorgeven. De boeken zullen een eigen leven gaan leiden en hier en daar onverwachts opduiken en verdwijnen, en zo een eigen avontuur gaan beleven. Op 20 mei komen de boeken terug.

Expeditie Geluk 2013:
Met de verhalen uit de Geluksboeken zal na de zomer Expeditie Geluk van start gaan. Vanaf vrijdag 13 september zullen vier Nederlandse expeditie atleten met elk een slede met 100 kilo aan gelukstenen een tocht van meer dan 1600 km door Nederland lopen. De tocht loopt in langs de grenzen van Nederland.

De tocht wordt een ultiem voorbeeld voor kinderen die zich in deze periode gaan inspannen om fondsen te werven voor Lessen in Geluk. Met de Lessen in Geluk bieden we alle basisschool kinderen uit groep 7 en 8 de mogelijkheid om vanuit hun innerlijke kracht het verschil te maken in de wereld. Met Expeditie Geluk geven Nationaal Fonds Kinderhulp, Stichting Gelukskoffer, Stichting Duurzame PABO en de Baak aandacht aan kinderen die meer geluk nodig hebben.

Op aanvraag beschikbaar:
* Perskaarten voor de uitreiking van het eerste Geluksboek op 20 maart bij de Baak op
   Landgoed de Horst in Driebergen
* Het Geluksboek
* Beeldmateriaal en achtergrondartikelen.

Voor meer informatie:
Peter Heres, woordvoerder Expeditie Geluk
Tel: 06-54243715
Email: peter@expeditiegeluk.nl
www.expeditiegeluk.nl

   Omschrijving Profiel Duur Investering